Fa aproximadament un any arribava a les nostres pantalles Alma salvaje, un estimable film interpretat per una superba Reese Witherspoon en el qual se´ns narrava la travessia que va protagonitzar, i que posteriorment va novel·lar, Cheryl Strayed a través de l´anomenada Pacific Crest Trail per tal de purgar una vida excessivament accidentada.

Un paseo por el bosque canvia d´ubicació i de protagonista, ara a l´anomenada Appalachian Trail, una ruta que va des de la Muntanya Springer a Geòrgia fins al Mont Katahdin a Maine, amb un recorregut de 3.515 quilòmetres. A més a més, el protagonista del relat (el qual també es basa en fets reals) no necessita cap mena de purga, ja que es tracta del britànic Bill Bryson, un reconegut escriptor de divulgació científica i de novel·les de viatges que relata en base a la seva pròpia experiència. Bryson va aconseguir un autèntic best-seller amb aquest A walk in the Woods (1998), un fet que va atraure un Robert Redford que sembla que en els darrers anys estigui vivint una mena de segona o tercera joventut, si tenim en compte la hiperactivitat que mostra darrerament. El fet és que Redford va concebre una adaptació cinematogràfica d´aquest relat tot pensant en el seu bon amic Paul Newman, però la seva mort va provocar que el projecte s´ajornés fins a trobar un company d´altura.

Finalment, ha estat Nick Nolte. Ambdós s´encarreguen de protagonitzar aquesta mena d´estranya parella en versió senderista. I és que l´únic disposat a acompanyar Bryson en aquesta aventura, en la qual recorreran un embullat bosc salvatge i recòndit ple d'óssos, cérvols, serps de cascavell i plantes verinoses, és el seu vell amic Stephen Katz. Els problemes començaran quan s´adonin que cadascú té una definició molt diferent de la paraula «aventura».

Un paseo por el bosque basa la seva força en el duel interpretatiu que ofereixen Robert Redford i Nick Nolte, molt bé acompanyats per dues actrius de la talla d´Emma Thompson i Mary Steenburgen.

Dirigeix Ken Kwapis, el qual els fanàtics de la cantant Cindy Lauper recordaran per aquella comèdia de vidents anomenada El misteri de la piràmide d´or, que va tenir un cert èxit a final dels anys vuitanta.