Si voleu entretenir i divertir als petits de casa, preneu-ne nota.

DISSABTE 19

Espectacles infantils

GIRONA. "Per Nadal, sopa de galets pels petitets!" a la Biblioteca Salvador Allende: Es tracta d'una activitat adreçada a famílies amb infants d'1 a 4 anys. Es realitzarà a les 11:30h i les places són limitades (cal inscripció prèvia a la Biblioteca).

Aquesta no serà l'única activitat que es farà a Girona, ja que a les 12.00h, a la plaça de Sant Feliu, es portarà a terme una actuació musical infantil amb els Trambòtics i, a la mateixa hora, a la plaça Pere Calders (Can Gibert del Pla), hi haurà animació a càrrec de Jordi Tonietti.

CELRÀ. "Ning-nang, festes de Nadal" a la Biblioteca: A càrrec de la Cia. Musinfant, a les 10.00h i a les 10.45h, es farà pedagogia musical (0-3 anys). L'aforament és limitat i cal inscripció prèvia a la Biblioteca.

VILABLAREIX. "Benvinguda al Nadal": Al centre cultural Can Gruart, a les 17.00h, tindrà lloc un espectacle a càrrec d'Esplai Kamono i una xocolatada.

CALONGE. Arribada i cercavila d'en Fumera: A la Plaça Major, a les 18.30h, arribarà en Fumera i, a les 18.45h, farà un espectacle gratuït. Després, també es podrà gaudir d'un berenar/xocolatada.

Tallers infantils

GIRONA. "Taller de construcció de tions": A la plaça de Pere Calders (Can Gibert del Pla), a partir de les 11.00h, hi haurà un taller de tions, on tothom qui vulgui podrà construir el seu propi tió i emportar-se'l a casa.

Destaquem que, a CaixaForum Girona es farà, a les 18.00h, el "Taller Encaixos" per a nens i nenes de més de 3 anys i, a les 16.00h, a la plaça Assumpció del barri de Sant Narcís, el "Taller de construcció de tions". Després del "Taller de construcció de tions", a la mateixa plaça, es portarà a terme la representació "El Nadal dels Tres Porquets", a càrrec de la coneguda Companyia de Titelles Sebastià Vergés de Sitges.

Un altre taller infantil que es farà aquest dissabte a Girona és el de "Postals de Nadal". Serà de 17.00h a 20.00h, al carrer Ultònia i gratuït.

FIGUERES. Taller "Tresor de Nadal": Al Museu Dalí, a les 11.00h, Anna Garcia i Anna Massot realitzaran un taller per a nens i nenes de 5 a 12 anys en el qual caldrà portar una ouera de cartró. Informem que les places eren limitades i que ja està complet.

A Figueres, al Museu del Joguet de Catalunya, a les 11.00h, també es farà un "Taller de Nadal".

ROSES. "Taller familiar de diorames": De les 17.00h a les 19.00h, a Ca l'Anita, es realitzarà un taller gratuït on la mainada podrà aprendre a fer petits pessebres en miniatura.

PALS. "Taller d'efectes especials": S'ha organitzat un taller, per a nens i nenes de 8 a 14 anys, en el qual el professor Pol López, creador dels dibuixos Pumking Report, ensenyarà trucs per generar imatges i altres sensacions que donin vida als audiovisuals. El taller està limitat a 15 persones i costa 10 euros. Es portarà a terme de les 10.00h a les 13.00h, al Polivalent Masos de Pals.

CALONGE. Taller "Elabora el teu bastó per cagar el tió": Al carrer de la Rutlla, a les 16.30h, es portarà a terme un taller gratuït on els petits podran elaborar el seu bastó per cagar el tió.

RIELLS I VIABREA. "Taller de Tortell de Reis": De 10.00h a 11.30h (de 3 a 8 anys) i d'11.30h a 13.00h (de 9 a 15 anys) es farà un taller de cuina, a càrrec de Maribel Saavedra, on s'ensenyarà a fer un tortell de Reis. Serà al Centre Cultural i costarà 5 euros.

El Tió de Nadal

GIRONA. El Gran Tió: A les 16.30h, al Passeig de Ramon Berenguer, l'Associació de Comerciants de Sant Narcís-Zona Sud ha organitzat el Gran Tió de Girona.

GIRONA (FONTAJAU). Cagatió a Fontajau i xocolatada: Al parc de l'avinguda de l'Amical Mauthausen, a les 17.00h, es farà cagar el tió.

GIRONA (SANT NARCÍS). Tió de Nadal: Sant Narcís farà cagar el tió a la plaça Europa, a les 11.30h.

BESALÚ. Cagatió: A la plaça de la Llibertat, a les 13.00h, Besalú farà cagar el tió.

CALONGE. Tió gegant: A la plaça de la Concòrdia, a les 17.30h, es farà el cagatió.

ESCLANYÀ. Cagatió: Al Local Polivalent, a les 12.00h, es realitzarà el cagatió per a tots els nens i nenes.

FORNELLS DE LA SELVA. Festa del cagatió: A la Plaça Catalunya, a les 17.00h, es donarà la benvinguda al Nadal amb el popular cagatió. Assenyalem també que, a les 18.00h, es farà l'entrega de la Llum de la pau, a les 18.45h, la xocolatada popular i, finalment, a les 19:45h, el mapping nadalenc a la façana de l'església.

LA BISBAL. Gran Tió de Nadal: A la Plaça del Castell, a les 17.00h, torna el tió per alegrar als més petits.

REGENCÓS. Tió de Nadal: A les 16.00h, al Centre Cívic de Regencós, es farà cagar el tió.

SARRIÀ DE TER. Cagatió i zumba del Pare Noel: A les 18.00h, al Pla de l'Horta, es farà cagar al tió. Destaquem, però, que abans es portarà a terme una classe de zumba amb Jaime i Yanira i, que hi haurà premis especials per als millors ballarins i per a la millor disfressa de Pare Noel.

VERGES. Tió de Nadal: A les 17.00h, a La Placeta de l'Ajuntament, es farà cagar el tió. També hi haurà xocolatada per a tothom i tindrà lloc l'encesa de les llums de Nadal.

Altres activitats infantils

BANYOLES. Nadales al carrer: A les 11.30h, diferents grups instrumentals de l'EMMB interpretaran un repertori nadalenc pels carrers i les places del centre de Banyoles.

SANT JAUME DE LLIERCA. Teatre i Nadales: A les 18:30h, al Centre Cívic, l'AMPA Les Escomes ha organitzat el teatre "La caputxeta i els tres porquets" i cantada de Nadales.

ESTARTIT. Festa nadalenca: A la Plaça de l'Església, a les 20.00h, es realitzarà una festa nadalenca amb pastorets i botifarrada popular.

DIUMENGE 20

Tallers infantils

GIRONA. "Taller de tions": Al carrer Santa Clara, de 17.00h a 20.00h, es portarà a terme un taller de tions, gratuït i per a tothom.

TAIALÀ. "Taller de construcció de tions": A les 11.00h, a la pista poliesportiva Torre de Taialà, en el marc de la Festa del Tió, es realitzarà un taller de construcció de tions. Informem que, a les 12.00h, hi haurà un espectacle a càrrec de Pau Morales.

El Tió de Nadal

OLOT. Cagatió: A les 17.00h, al firal gran, se celebrarà la cagada del tió.

AVINYONET DE PUIGVENTÓS. Tió de Nadal: A la Sala de la Societat, a les 17.00h, se celebrarà el cagatió i, a les 18.00h, hi haurà xocolatada popular.

BEGUR. Cagatió: L'Associació de Comerç i Turisme de Begur ha organitzat, a la Plaça de la Vila, un cagatió per a tots els nens i nenes. Tindrà lloc a les 12.30h.

BESCANÓ. Cagatió popular: A les 12.00h, a la Plaça de les Nacions, es portarà a terme el popular cagatió, amb espectacle musical a càrrec de Jordi Tonietti.

BREDA. Tió: A les 17.00h, a la sala gran del Cercle Bredenc, tindrà lloc el cagatió de Nadal, amb regals i berenar per a tota la mainada assistent.

LA BISBAL. Gran Tió de Nadal: Igual que el dissabte, el diumenge a la Plaça del Castell, a les 17.00h, torna el tió per alegrar als més petits.

LES PLANES D'HOSTOLES. Tió gegant: A les 10.00h, a la Plaça del Jonquera, es farà la picada del tió. Hi haurà el pessebre, tallers de Nadal i conta-contes.

Altres actes infantils

BANYOLES. Recollida de cartes i visita del Patge Reial: De les 11.00h a les 14.00h, a l'Ambaixada Reial situada al claustre del Monestir de Sant Esteve, tots els nens i les nenes que vulguin podran lliurar les seves cartes i visitar el Patge Cou.