Recentment, el presentador televisiu Jimmy Kimmel es referia a ella com «la seqüela més esperada des del Nou Testament». No li faltava raó. «Star Wars: el despertar de la Força» arriba finalment als cinemes després de convertir-se en la pel·lícula més comentada de 2015.

J. J. Abrams ha continuat essent ell mateix tot i agafar les regnes d´un imaginari sobradament conegut per tothom: així, ha sabut dosificar amb mestria els tràilers del film (n´hi ha uns quants, però cap d´ells és especialment explicatiu) i ha creat una impagable aurèola de misteri al voltant del protagonista de la trilogia original, Luke Skywalker, ja que no apareix al cartell final i la seva presència només és suggerida als avançaments. L´episodi VII de Star Wars té el repte d´abanderar la saga per a una nova generació, però també recuperar un fan que, a la segona trilogia de Lucas, va veure trontollar la seva fe en la qualitat de les pel·lícules.

Poques coses es poden dir de l´argument més enllà que està protagonitzat per Finn i Rey, dos joves que són testimonis de la resurrecció de l´Imperi i es veuen enfrontats a un nou i obscur líder Sith, Kylo Ren. També hi apareix Han Solo, ara convertit demiürg cap als ressons de la història original i part activa d´una rebel·lió liderada per la Princesa Leia.

Abrams, que ha rodat la pel·lícula evitant tant com ha pogut la saturació d´efectes digitals de la darrera trilogia, compta amb un extens i esplèndid repartiment que inclou Harrison Ford, Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Carrie Fisher, Mark Hamill, Andy Serkis, Oscar Isaac, Anthony Daniels, Kenny Baker, Max von Sydow, Domhnall Gleeson, Peter Mayhew, Lupita Nyong´o i Gwendoline Christie.