Walt Disney Co. ha anunciat que la parella formada per Steven Spielberg i Harrison Ford tornarà a treballar colze a colze en el nou lliurament de la saga d'Indiana Jones. Aquest serà ja el cinquè lliurament de la sèrie, de la qual encara no se'n coneix el títol oficial.

El que sí se sap és que el seu llançament es preveu pel juliol del 2019. El 19 de juliol, concretament. Tenint en compte que ‘Indiana Jones i el regne de la calavera de cristall’, la quarta part, es va estrenar l'any 2008, serà un marge d'onze anys el que separi tots dos episodis.

En el comunicat fet públic aquest dimarts no s'han desvetllat més detalls ni sobre el repartiment que acompanyarà Ford, ni sobre la trama que l'ocuparà en aquesta ocasió.

Els rumors d'un nou lliurament de la franquícia havien aflorat des que Disney va comprar LucasFilm l'any 2012. Però la prioritat va ser per a l'altra gran saga de la casa de George Lucas, ‘Star Wars’. Ara que el primer lliurament de l'última trilogia ha triomfat en les taquilles de tot el món i el treball en els següents episodis va ben encaminat, les atencions recauen de nou en les aventures de l'arqueòleg més popular.

És previsible que l'estrena d'aquesta nova pel·lícula d'Indy suposi la reubicació al calendari d'una altra pel·lícula de Disney, ‘Els inhumans’ (spin-off dels X-Men de Marvel, l'altra gran companyia adquirida per Disney en els últims anys), que estava prevista per a unes dates properes, la qual cosa provocaria que un film es mengés l'altre.