Un nou panorama a la Televisió Digital Terrestre (TDT) espanyola arribarà aquest dijous 28 d'abril amb l'inici de les emissions definitives i en obert dels tres canals que faltaven per arrencar, adjudicats pel Govern en el mes d'octubre de 2015 després de treure'ls a concurs públic a l'abril: 'Ten', 'DKISS' i 'Reial Madrid TV'.

En concret, el Consell de Ministres va aprovar el 16 d'octubre de l'any passat l'adjudicació dels sis nous canals de TDT, dels quals Atresmedia, Mediaset i Reial Madrid TV van ser les adjudicatàries dels d'HD, mentre que el Grup Sequoia, 13TV i Kiss TV (Ràdio Blanca) van ser triades per als de definició estàndard.

Les sis cadenes tenen l'obligació d'estar emetent sis mesos després que s'hagi resolt el concurs, per la qual cosa com a data límit, tots elles hauran d'estar emetent el 28 d'abril.

D'aquesta manera, Atresmedia decidir dedicar la seva llicència al món de les sèries i va denominar a la seva nova oferta 'Atreseries', l'emissió oficial va arrencar el 22 de desembre de 2015, en alta definició (HD) i so Dolby Digital Plus. Així, l'oferta de 'Atreseries' inclou estrenes absolutes a televisió de sèries internacionals, de noves temporades de ficcions multipremiadas i de minisèries espanyoles. A més, cinema d'estrena, i títols anteriors, al costat de diferents formats de producció pròpia.

Per la seva banda, Mediaset Espanya ha posat en marxa el passat dijous 21 d'abril 'Be Mad', el nou canal amb el qual "complementa la seva sòlida oferta de senyals generalistes i temàtiques", segons va dir el conseller delegat del grup, Paolo Vasile, qui ha afegit que és un "canal divulgatiu masculí en obert", que emet exclusivament HD.

Aventura, ciència, història, gastronomia, natura i misteri tenen cabuda en 'Be Mad' doncs aglutina des de la metafísica representada televisivament per Iker Jiménez, al món de l'aventura del que és des de fa anys protagonista i narrador Jesús Calleja; de la passió pels llibres a la del món del motor.

Programació

En aquest nou mapa de la TDT espanyola apareix també 'Ten', el canal del Grup Secuoya que arribarà aquest 28 d'abril, a les 23.59 hores. Gran part de la programació de la cadena --que de moment aparta l'esport, la ficció i el cinema pel seu elevat cost-- se centra en l'entreteniment a través de l'humor, concursos, realities, breaking news i talent shows.

D'aquesta manera, entre les opcions que es poden veure a 'Ten' es troben programes com 'My love actually', 'Este és una ruïna', 'Mi restaurante es el mejor', 'Efecte Carbonaro', 'La gran aventura ', i 'El peor conductor '. El canal compta amb un pressupost de més de 22 milions d'euros per al seu primer any de vida.

Així mateix, Ràdio Blanca també ha esperat a l'últim dia per iniciar de les emissions regulars de 'DKISS', el canal generalista d'àmbit nacional el principal proveïdor de continguts és Discovery Network. La programació del canal compta amb una varietat de programes de factual i documentals de nou format d'estrena per a Espanya.

Pel que fa a '13TV', cadena nascuda al novembre de 2010 per ser la televisió de referència de la comunitat catòlica, compta amb una llicència pròpia de TDT des d'octubre de 2015, el que va obligar als seus espectadors a resintonitzar els seus televisors. En la seva graella prima la informació, l'anàlisi, l'entreteniment i la ficció, així com els espais religiosos que sempre han marcat la seva línia editorial. Anteriorment, '13TV' ocupava una freqüència propietat d'Unidad Editorial en règim de lloguer, un espai que ocuparà un canal en obert dedicat a l'esport de Mediapro.

Finalment, el gran canvi de 'Reial Madrid TV' és que emetrà en alta definició i en obert. El canal propietat de l'equip de futbol madrileny ofereix fins al moment un senyal de prova en absència de programació, que encara no ha revelada. No obstant això, també aquest canal ha d'estar emetent aquest dijous.