El Festival Jardins de Pedralbes acollirà, els propers dies 19 i 20 de juny, la projecció a l'aire lliure del primer film de la saga Indiana Jones, 'A la recerca de l'arca perduda' d'Steven Spielberg, amb motiu del 35è aniversari de la pel·lícula. La banda sonora de John Williams serà interpretada en directe per l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Ernst van Tiel.

La projecció, en versió original subtitulada, busca fer viure el cine d'una manera diferent i especial per a l'espectador. Les dues sessions començaran a les 22 hores, amb l'obertura del recinte a les 20 hores.

'A la recerca de l'arca perduda', primera de les aventures d'Indiana Jones, va ser un secret molt ben guardat per George Lucas, el seu productor i creador, fins el punt que se'n va saber molt poc del seu argument fins a la seva estrena. Viatge nostàlgic a la màgia d'aquells serials i llargmetratges d'aventures de sèrie B del Hollywood dels anys 40 i 50, plens de paratges exòtics, malfactors incansables i noies guerreres.

Ernst van Tiel i l’OSV

El prestigiós director d’orquestra holandès Ernst van Tiel és principalment conegut pel gran públic per haver dirigit la Filharmònica de Brussel·les a la banda sonora de la pel·lícula 'The Artist'. Format al conservatori d’Utrecht, va començar a dirigir orquestres a la ràdio per a passar després a ser la batuta de grans orquestres holandeses com la Filharmònica de Rotterdam fins que va consolidar la seva reputació gràcies als triomfs aconseguits a l’històric Teatre Mariinski de San Petersburg.

En aquesta ocasió el músic dirigirà l’OSV, que compta amb una àmplia experiència en la interpretació de bandes sonores i que recentment ha tingut un gran èxit amb la projecció en directe de 'Psycho' ('Psicosis') .