Menjar en un restaurant amb estrella Michelin no està a l'abast de totes les butxaques. No obstant, els inspectors de la prestigiosa Guia Michelin també valoren aquells establiments que destaquen per una relació qualitat-preu i on es pot fer un àpat per menys de 35 euros. Aquests restaurants reben el guardó de Bib Gourmand. A Catalunya n'hi ha 49, una quinzena a les comarques gironines. Són aquests:

1. Casa Patxi (Alp)

Plats de temporada de la Cerdanya (no hi falten els guisats i carn de cacera) en un ambient familiar. El restaurant, ubicat en una antiga casa de pagès, també té un espai on se serveixen racions.

2. Aliança d’Anglès (Anglès)

Cristina i Marina Feliu han donat un nou aire al negoci familiar. Busquen fusionr de l'antic cafè-bar dels seus avis amb els plats més mítics de la cuina del seu pare, Lluís Feliu.

3. Quatre Estacions (Banyoles)

Cuina creativa i de mercat amb arrels de cuina casolana adaptada a tots els pressupostos. Cuina d'autor en la que destaca un servei de pastisseria pròpia.

4. L’Hostalet (Els Hostalets d’En Bas)

Es defineixen com un "restaurant rural, de poble" on creuen "que el millor és estar a prop dels aliments que cuinem", i on busquen combinar ingredients i receptes locals amb tocs de creativitat.

5. Noray (Empuriabrava)

La proposta culinària, de base mediterrània però actualitzada, sorprèn per les seves acurades presentacions. Destaca la seva terrassa amb vistes als iots amarrats al canal.

6. La Rectoria (Espinavessa)

La Rectoria és un restaurant emplaçat en un entorn rural. Al capdavant de la cuina Jordi Rollan ofereix una cuina d’autor, amb productes de temporada i un toc de modernitat.

7. Cap i Pota (Figueres)

La qualitat dels seus fogons és indiscutible. Cuina tradicional i regional basada en el producte de mercat. El restaurant és un projecte d'Artur Sagués i Pietat Valenzuela, i el cuiner Roger Riu.

8. Nu (Girona)

Impulsat per Pere Massana i situat al costat de la Plaça del Vi, el local té la barra davant de la cuina i sorprèn en acabar molts dels seus plats davant el client. Cuina actual amb pinzellades orientals

9. La Gruta (L’Escala)

Els inspectors de la Guia Michelin destaquen que ofereix "cuina francesa actualitzada i d'autor" en un establiment d'ambient "neorústic" al centre de la població altempordanesa.

10. Mas Concas Víctor Català (L’Escala)

Instal·lat en una bella masia no eximeix d'història. En els seus salons, d'altíssims sostres, descobrirà una cuina mediterrània-actual basada en les matèries primeres de la zona.

11. El Vaixell (Llançà)

Cuina tradicional empordanesa de base marinera, rica en arrossos i amb l'opció de diversos menús a bon preu. Menjador diàfan, lluminós i de vius colors.

12. La Salinera (Palamós)

Ubicat en una antiga fàbrica de salaons al costat del Port, aquest restaurant destaca és especialista en peix fresc, marisc i arrossos

13. Mas Pou (Palau-Sator)

Cuina catalana rica en guisats en un establiment que ocupa un espectacular mas al cor de l'Empordanet. Si teniu temps, no us perdeu una visita al seu museu rural

14. Vicus (Pals)

Cuina creativa amb entrants a base de petites racions, arrossos i peix del dia. Una aventura culinària que va arrencar fa cinc anys a Pals i que s'ha convertit en un referent a la zona.

15. Cal Sagristà (Peralada)

Cuina tradicional actualitzada amb presentacions molt cuidades i un espectacular carret de postres casolanes. Ambient agradable i acollidor en un local on els inspectors de Michelin veuen un "aire neorústic".