L'operació biquini 2017 ja està en marxa. A continuació et descobrim 3 receptes per menjar pasta i no engreixar-te. Acompanyats d'una amanida i una fruita obtindràs un menú molt sa que podràs permetre't un cop a la setmana:

Amanida clàssica de pasta

Ingredients per a l'amanida de pasta: 50 grams de pasta curta, 1 tomàquet, 1 pastanaga petita, mig pebrot vermell, un grapat d'olives verdes, fulles d'alfàbrega fresca, oli d'oliva, vinagre, sal i pebre.

Elaboració de l'amanida de pasta: Es bull la pasta fins que estigui a punt. S'escorre i es passa per aigua freda. A continuació es ratlla la pastanaga, es talla el tomàquet a daus, les olives en llesques i el pebrot en fines tires. Es barregen els ingredients i es condimenta amb l'oli, el vinagre, la sal i el pebre i finalment s'afegeixen unes fulles d'alfàbrega.

Espaguetis amb xampinyons i pollastre

Ingredients per a espaguetis amb xampinyons i pollastre: 50gr de pasta seca, 100 o 150 g de filet de pit de pollastre, 1 ceba petita, 100 g de bolets, brots de soja (opcional), salsa de soja, oli d'oliva, sal, pebre, herbes aromàtiques (opcional).

Elaboració d'espaguetis amb xampinyons i pollastre: Es cuina la pasta fins que estigui al dente en aigua bullint amb sal. S'escorre i es passa per aigua freda. Es tallen en cubs el pit de pollastre i es dauren en un wok o una paella gran amb una mica d'oli. S'afegeix la ceba tallada a tires molt fines i es continua remenant.

Quan la ceba estigui ben cuinada incloem els xampinyons tallats a làmines fines i un generós raig de salsa de soja. Quan els bolets perdin l'aigua s'incorpora la pasta i els brots de soja. S'assaona amb sal, pebre, herbes aromàtiques al gust i llest!

Macarrons integrals amb verdures i tomàquet

Ingredients per a macarrons integrals amb verdures i tomàquet: 250 grams macarrons, 1 pebrot verd un altre vermell i un altre groc, 1 carbassó, 1 pot tomàquet natural triturat, 1 ceba, formatge en pols, 2 pebres cayenas (opcional), oli d'oliva, 3 fulles llorer, 2 culleradetes sucre, sal i alfàbrega

Elaboració de macarrons integrals amb verdures i tomàquet: Cuinem els pebrots tallats a tires en una paella amb una mica d'oli. Quan estiguin llestos els reservem i en la mateixa paella amb una mica més d'oli tirem la ceba picada. Si ens agrada el picant, podem incloure dos pebres caiena. Després de cinc minuts afegim el carbassó tallat en galledes i remenem a foc mitjà.

Posem a coure la pasta en aigua bullint amb el llorer i sal. La cuinem fins que estigui al dente, amb la precaució de saber que la pasta integral triga més a coure que la normal. A la paella incloem els pebrots i el tomàquet amb el poc de sucre i assaonem amb sal. Reduïm el tomàquet durant deu minuts perquè perdi l'aigua. Retirem el foc, afegim l'alfàbrega i la pasta ja escorreguda. Servim amb una mica de formatge per sobre.