Un dels principals problemes que tenim a l'estiu, és el fet que la roba estiuenca com ara banyadors, biquinis, gorres o pameles s'accaba gastant més que la resta de les nostres peces, per, entre altres coses, estar exposada al sol moltes hores. Per això, us proposem alguns consells per mantenir durant més temps les nostres peces de roba i que no pateixin tant amb l'impacte de l'astre rei.

La cura de la roba comença en el rentat i l'assecat. És fonamental rentar a mà les nostres peces de bany, esbandir en aigua dolça i tèbia, aplicar una petita quantitat de sabó líquid neutre per eliminar les restes de clor i sal. Durant el rentat, està totalment prohibit retorçar les peces, perquè perd la seva elasticitat i es pot danyar el color. I finalment, fonamental assecar-les a l'aire.

Durant el rentat, cal tenir en compte el tipus de teixit de la roba, si té abaloris o brodats, així que cal anar amb compte perquè no es desprenguin i anar amb compte que la roba blanca, no agafi un to groguenc. Per descomptat, cal oblidar-se de la planxa, perquè amb la calor es deteriora l'elasticitat.

Un altre dels factors que pot perjudicar els vestits de bany, són els protectors i cremes solars, que són necessaris, però que moltes vegades taquen la roba de bany i es netegen amb dificultat. D'altra banda, si anem a la platja o a banyar-nos en llacs i passem per zones rocoses, cal prestar atenció als frecs, ja que són irreparables.

Finalment, per a conservar en bon estat els vestits de bany fins a l'estiu següent s'aconsella rentar-los a mà i deixar assecar-los completament abans de guardar-los, per deixar-los totalment nets i lliures de partícules externes.