La cadena televisiva de pagament HBO ha reconegut avui que ha patit un ciberatac pel qual diversos capítols de les seves sèries, a més de material de "Juego de Tronos", han arribat a Internet de forma il·legal.

"HBO ha experimentat recentment un incident cibernètic que ha posat en perill informació patentada", ha confirmat el canal en un comunicat enviat a la publicació Entertainment Weekly.

"Immediatament investiguem l'incident i estem treballant amb les forces de l'ordre i companyies de ciberseguretat. La protecció de dades és una gran prioritat en HBO i ens prenem seriosament la nostra responsabilitat de protegir la informació que posseïm", ha afegit.

Els hackers (pirates informàtics) asseguren haver obtingut 1,5 terabytes d'informació pertanyent a la companyia.

De moment, pròxims episodis de les sèries "Ballers" i "Room 104" han aparegut a Internet, així com material escrit que pertany, suposadament, al quart episodi de la nova temporada de "Juego de Tronos", segons detalla la publicació.

Els pirates amenacen amb publicar més material properament.

L'abril passat, un "hacker" va penetrar la xarxa de Netflix i va llançar abans d'hora la cinquena temporada de la sèrie "Orange Is The New Black" i al maig es va filtrar que la cinta de Disney "Pirates del Carib: la venjança de Salazar "havia estat piratejada, però el president de la companyia, Bob Iger, va anunciar que era fals.

El major "hackeig" patit per Hollywood es va produir el 2014, quan l'estudi Sony va patir el robatori d'aproximadament 100 terabytes d'informació.