Enfilada sobre un petit turó, i a tocar de la Costa Brava i els Pirineus, es troba la ciutat de Girona. Una ciutat oberta perquè puguis descobrir la seva esplèndida arquitectura i gastronomia, a només 38 minuts de Barcelona gràcies als trens d´Alta Velocitat de RENFE (7,13 euros el viatge). Els més d´un milió de viatgers que utilitzen aquest servei avalen la qualitat de la línia. Només en els sis primers mesos d´aquest 2017, un total de 531.000 persones han viatjat entre Barcelona i Girona en els trens d´Alta Velocitat, una connexió entre les dues ciutats que ha crescut un 6,5% respecte a l´any anterior.

A més de l´Alta Velocitat, Girona compta amb connexions de Rodalies de Catalunya tant amb els serveis regionals de la línia R11, com també amb el servei de rodalies de Girona (RG1) que connecta la frontera amb França amb la Costa Brava.

Una ciutat històrica

Els carrers de la ciutat de Girona permeten resseguir més de 2.000 anys d´història, prenen com a partida la seva majestuosa catedral. Els monuments hi són abundants i molt notables les riqueses artístiques que conserven. L´atracció de Girona es completa amb l´enigmàtic barri jueu del Call, amb els bellíssims carrerons i places porticades, i amb els exultants espais barrocs i construccions noucentistes de Rafael Masó.

L´ampliació de les muralles romanes en època medieval permet avui passejar pel camí de ronda dels murs i resseguir els trams de muralla carolíngia més extensos d´Europa (segle IX). Les diferents torres són autèntics miradors privilegiats de la ciutat i els seus voltants.

La imatge que tot visitant s´emporta a casa és, però, la fotografia de les cases de l´Onyar. D´entre els ponts que travessen el riu destaquen el d´en Gómez, esvelt i lleuger, i el de Palanques Vermelles, bastit per la casa Eiffel.

Una ciutat esportiva

Girona s'ha convertit en una destinació ideal per a la pràctica esportiva. La ciutat és escollida cada any per nombrosos equips i esportistes professionals atrets per l'encant del seu territori, la qualitat de les seves infraestructures esportives, l'oferta d'allotjament i els serveis turístics adaptats a les seves necessitats. I és que Girona compta amb la marca Destinació de Turisme Esportiu (DTE).

Cada any més d´un milió de persones utilitzen la connexió amb Barcelona. Només en els sis primers mesos d´aquest 2017, un total de 531.800 persones van viatjar entre Barcelona i Girona en els trens d´Alta Velocitat, una connexió entre les dues ciutats que ha crescut un 6,5% respecte a l´any anterior.Les persones amants del ciclisme de carretera poden gaudir d´una àmplia xarxa de carreteres secundàries amb racons i vistes inoblidables gràcies a la ubicació estratègia de Girona. La ciutat s´endinsa al massís de les Gavarres, un indret magnífic per als apassionats de la BTT. El massís té com a punts més elevats els puigs bessons de la Gavarra i d´Arques (533 i 527m, respectivament).Pedalar per trialers, pistes i camins de bosc és una experiència única. Amb bicicleta, però, també corrents es pot descobrir el paisatge gironí. La ciutat compta amb una completa oferta de rutes tant de muntanya com d´asfalt, de diferents distàncies i dificultats. En són exemple, les rutes que transcorren pel massís de les Gavarres, per les Vies Verdes o per la ciutat amb el citytrail.Girona compta amb diferents espais naturals al bell mig de la ciutat ideals per la pràctica esportiva com el Parc de la Devesa, el Parc de les Ribes del Ter o el Parc del Migdia. Les Vies Verdes de Girona permeten anar des del Pirineu gironí fins a la Costa Brava per trams ferroviaris desafectats del trànsit i sobre camins de natura destinats a vianants i ciclistes.La ciutat compta amb una àmplia xarxa de pavellons poliesportius, on poder desenvolupar disciplines tan variades com el judo, el rugbi, el patinatge o l´hoquei patins, i amb diferents camps de futbol on destaca l´Estadi de Montilivi. Per ell hi han passat aquest any estrelles de futbol com Lionel Messi. I és que el Girona FC juga aquesta temporada, per primera vegada a la seva història, a Primera Divisió.Una ciutat gastronòmicaGirona és també una terra gastronòmica. La ciutat destaca per la combinació de la cuina tradicional i d´avantguarda, sense oblidar les seves arrels i el producte autòcton del territori. La gastronomia gironina ha esdevingut un referent internacional, compta amb dos establiments guardonats amb estrelles Michelin i amb un dels millors restaurants del món, el Celler de Can Roca, reconeixement atorgat per la prestigiosa revista Restaurant Magazine.

Una ciutat gastronòmica

A més de les connexions en alta velocitat, Girona compta amb connexions de Rodalies de Catalunya tant amb els serveis regionals de la línia R11, com també amb el servei de rodalies de Girona (RG1) que connecta des de la frontera amb França a través de Portbou i Cerbere, directament amb la Costa Brava, amb Blanes, Calella, etc.Girona destaca pel xuixo, una pasta que es pot trobar a moltes pastisseries de la ciutat. Per la botifarra dolça, un menjar d'origen medieval que es pot adquirir tendre o curat. Per la poma de Girona. Pels bombons de xocolata inspirats en les llegendes de la ciutat. Pels vins i caves de l'Empordà. Per la ratafia, un licor dolç d'herbes locals. Pels salsafins i els bolets. Per l'embotit. I pels olis i les salses pròpies de la cuina catalana. Una ciutat de primera, on viure-hi és tot un luxe.