Les croquetes són un dels menjars que es preparen més arreu de l'Estat espanyol. La fusió entre la massa, la beixamel i una infinitat de possibles condiments fan d'aquesta recepta una de les que més possibilitats ofereixen a l'hora d'innovar. No obstant això, hi ha ocasions en les que causen cert recel, sobretot, quan s'està immers en les moltes de les 'operacions bikini' que s'inicien cada any. Per això, presentem alguns consells per poder elaborar les croquetes de manera més saludable.

El primer pas serà escollir els elements que utilitzarem per donar-los forma. Si la nostra intenció és fer unes croquetes més sanes, el millor és fer servir farina integral, que aporta més fibra i ajuda a la digestió.

El següent pas consistirà a seleccionar el farcit de la nostra creació. El millor és canviar aliments com la carn o el pernil per verdures com la carbassa, el porro o els espinacs.

No obstant, el més important és controlar l'elaboració de la beixamel. És recomanable fer-la més lleugera, per la qual cosa s'aconsella l'ús de llet desnatada i una quantitat de farina mínima.

Un cop li hem donat forma a la croqueta, cal pensar en com es cuinarà. Hi ha diverses opcions. Una d'elles és la tradicional, fregint en oli. Si s'utilitza aquesta tècnica, el millor és fer servir el d'oliva. A més, no cal fer servir una abundant quantitat d'oli per cuinar-les. També és recomanable esperar que s'escalfi perquè les croquetes no absorbeixin tant oli.

Però més enllà dels mètodes tradicionals, les croquetes també es poden preparar al forn. Són molt més saludables que les cuinades en oli, ja que no produeixen tant de greix.