La Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC) ha confirmat que Josep Antoni Hermida i David Valero completaran l'equip de bicicleta de muntanya que participarà als Jocs Olímpics de Rio 2016, per al qual ja estava confirmat Carlos Coloma des del passat 2 de juny. Seran els cinquens Jocs consecutius del biker de Puigcerdà.

El seleccionador nacional, Cristóbal Sánchez, s'ha decantat finalment per Hermida, que va ser subcampió olímpic a Atenes 2004, i per Valero, actual campió d'Espanya, que estrenarà condició d'olímpic al Brasil. La RFEC ha assenyalat que la decisió final ha resultat complicada, ja que «tant Pablo Rodríguez Guede com Sergio Mantecón Gutiérrez han rendit a molt bon nivell, demostrant que Espanya es consolida com una de les millors nacions a nivell mundial de la categoria».

Hermida va néixer el 24 d'agost de 1978 a Puigcerdà i resideix a Sant Martí d'Aravó (Girona). Els Jocs de Rio seran la seva cinquena experiència olímpica, després d'haver acabat quart a Sydney 2000, guanyar la medalla de plata a Atenes 2004, acabar desè a Pequín 2008 i quart a Londres 2012. El ciclista de l'equip Multivan-Merida inclou en el seu palmarès tres campionats del món individuals (elit el 2010, sub-23 en 2000 i júnior el 1996), els mateixos en el 'team relay', així com tres Europeus absoluts. Diumenge passat va ser onzè al Mundial disputat a la República Txeca.

David Valero, que va néixer el 27 de desembre de 1988 a Baza (Granada), on resideix, pertany a l'equip MMR Factory i debutarà en uns Jocs com actual campió d'Espanya. Carlos Coloma afrontarà els seus tercers Jocs Olímpics, després d'haver competit a Pequín 2008 (28º) ia Londres 2012 (6è). Nascut el 28 de setembre de 1981 a Logronyo i resident a Albelda d'Iregua (La Rioja), pertany també a l'equip MMR Factory.