El director tècnic de la Federació Espanyola, Ramon Cid, va anunciar ahir els noms dels 48 atletes amb què compta per competir aquest estiu als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Entre els escollits hi ha la banyolina Esther Guerrero, en 800 metres, i el palamosí Adel Mechaal, 1.500 i 5.000, en una notícia esperada, atès que els dos tenien les marques mínimes i passen per un gran moment de forma, cosa que serveix per confirmar que l'esport gironí tindrà set representants a Rio. Guerrero, Mechaal, el taekwondista figuerenc Joel González, l'històric biker de Puigcerdà Josep Antoni Hermida, la triatleta banyolina Carol Routier, la jugadora de bàsquet gironina Marta Xargay i el waterpolista olotí Blai Mallarach. El seleccionador espanyol de bàsquet femení, Lucas Mondelo, encara no ha fet oficial la llista de convocades per anar al Brasil, però la presència de Marta Xargay (Praga/Phoenix) no genera cap dubte; mentre que el de waterp0lo, Gabi Hernández, ha anunciat a Mallarach (Olympiakós) com a un dels tretze noms segurs.

L'altra cara de la moneda és Jennifer Pareja. La històrica capitana de la selecció espanyola de waterpolo, clau en la medalla de fa quatre anys a Londres i millor jugadora del món el 2013, ha quedat fora de la llista en una controvertida decisió del seleccionador Miki Oca. Apartada del seu somni olímpic per uns poc argumentats «motius esportius», i amb 32 anys complerts, Jennifer Pareja medita prendre la decisió de retirar-se un cop hagin passat els Jocs i no jugar més ni amb Espanya ni amb el seu club, CN Sabadell.

Pareja, el jugador d'handbol Albert Rocas i l'atleta de Lloret Àngel Mullera són les tres baixes respecte als sis gironins que van anar als Jocs de Londres el 2012. Es mantenen Joel González, que va ser campió; Hermida, en els que seran els seus cinquens i, amb tota probabilitat, últims Jocs; i la poderosa esquerra de Mallarach que va debutar a Londres i, tot i passar un temps fora de la selecció, ha estat sempre a l'elit (canviant el Mladost croat per l'Olympiakos) i torna a entrar de ple en els plans de Gabi Hernández. Les quatre novetats són Esther Guerrero, Adel Mechaal, Carol Routier i Marta Xargay.

Més enllà dels sets gironins de naixement, l'esport d'aquí també estarà representat a Rio per la jugadora osonenca del GEiEG de rugbi Eli Martínez. Integrant de l'equip grupista des de fa anys, Martínez forma part de la selecció de rugbi 7 que va aconseguir el seu bitllet olímpic fa poc a Dublín. Entre els remers que es preparen a Banyoles, els bots formats per Alex Sigurbjönsson (Tortosa) i Pau Vela (Tortosa) i per Anna Boada (Olímpic de Barcelona i estudiant de medicina a la UdG) i Aina Cid (Amposta) també seran al Brasil. L'atleta anglesa Jess Andrews té la mínima olímpica en 10.000 metres i entre la nombrosa colònia de ciclistes professionals que viuen a Girona més d'un pot acabar anant als Jocs, igual que algun triatleta.