Mechaal viatjarà a Rio i competirà als Jocs Olímpics

La Federació diu que s'ha resolt "el problema administratiu" i que no hi ha res que li impedeixi competir - L'acusaven de no comunicar la seva localització a les autoritats antidopatge

07.08.2016 | 16:44
Adel Mechaal
Adel Mechaal

L'atleta gironí Adel Mechaal, subcampió d'Europa de 5.000 metres, viatjarà a Rio de Janeiro per competir amb normalitat en les proves d'1.500 i 5.000 metres, una vegada resolts el "problema administratiu" que li va impedir arribar amb la resta de l'equip el passat dia 4.

"Estem buscant un vol perquè viatgi al més aviat possible, una vegada resolt el problema administratiu amb la seva acreditació. No hi ha rs, que nosaltres sapiguem, que li impedeixi participar en els Jocs", va declarar el responsable d'atletisme en la delegació olímpica espanyola, José Luis de Carlos.

"Ni la Federació Espanyola d'Atletisme ni la IAAF li impedeixen que vingui a Rio, almenys ara com ara, encara que jo no poso la mà en el foc per ningú, perquè en aquests assumptes és impossible predir el que pot passar demà al matí", va advertir De Carlos.

Mechaal no va poder viatjar, el dijous passat, a Rio amb la resta de l'equip d'atletisme per no justificar tres faltes en el sistema ADAMS pel qual els atletes d'elit han de comunicar la seva localització durant tot l'any a fi de poder ser sotmesos a control de dopatge en qualsevol moment.

Dues de les suposades incompareixençes de Mechaal no estan confirmades i a la IAAF només li consta la del míting belga del 16 de juliol.

L'atleta, que el mes passat va aconseguir la medalla de plata en la final europea de 5.000 metres, per darrere del també espanyol d'origen marroquí Ilias Fifa, només reconeix que no va justificar, per distracció, la seva absència de Palamós quan va ser requerit per passar un control de dopatge al desembre passat, però nega que no comuniqués els seus moviments en els altres dos casos.

En aquests, Mechaal assegura que va comunicar mitjançant correus electrònics a les autoritats antidopatge que estava competint una vegada a Elgóibar (encara que finalment no ho va fer, sinó que va tornar a casa per estar malalt) i l'altra a Heusden-Zolder (Bèlgica), quan al programa ADAMS apareixia en el centre d'entrenament francès de Font Romeu.

L'atleta aporta els correus enviats, en el primer cas a l'Agència Espanyola Antidopatge (AEPSAD) i en el de la reunió belga a la IAAF.

El reglament antidopatge de la IAAF estableix (art. 32), entre les infraccions, la "negativa o resistència, sense justificació vàlida, a una recollida de mostres després d'una notificació feta conforme a les normes antidopatge aplicables, o evitar de qualsevol altra forma la recollida de mostres".

En el seva apartat d, indica que la "vulneració dels requisits sobre la disponibilitat de l'atleta per a la realització de controls fora de competició, inclou el no presentar la informació requerida sobre la seva localització, així com els controls que es considerin fallits sobre la base de les normes internacionals per a Controls".

"Qualsevol combinació de tres controls fallits i/o no presentació de la informació sobre la seva localització, que es produeixi en un període de divuit mesos establert per la IAAF i/o les Organitzacions Antidopatge amb jurisdicció sobre l'Atleta, constituirà una infracció de les normes antidopatge".

Mechaal té les sèries de 1.500 el dimarts 16 a partir de les 10.30 hores locals i la primera ronda de 5.000 l'endemà, a les 10.05

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Jocs Paralímpics Rio 2016

Els Jocs de Rio també donen les gràcies en català
Els Jocs de Rio també donen les gràcies en català

Els Jocs de Rio també donen les gràcies en català

Maracanà va ser l'escenari aquest diumenge a la nit de la cerimònia de clausura de les Olimpíades

Bolt fa història en guanyar el seu novè or olímpic

Bolt fa història en guanyar el seu novè or olímpic

El jamaicà aconsegueix també el seu tercer títol en 4x100, que s'afegeix als de 100 i 200 de Rio

Plata per al conjunt espanyol de gimnàstica rítmica

Plata per al conjunt espanyol de gimnàstica rítmica

Les russes, que han remuntat amb l'exercici mixt, han sumat el cinquè or consecutiu

Realment la fletxa va encendre la flama olímpica a Barcelona 92?

Realment la fletxa va encendre la flama olímpica a Barcelona 92?

El llançament de l'arquer Antonio Rebollo va passar de llarg, encara que el peveter es va encendre

Tot el que hauries de saber sobre els Jocs Olímpics de Rio

Tot el que hauries de saber sobre els Jocs Olímpics de Rio

Descobreix els detalls que envolten l'esdeveniment esportiu

Olimpíades: 7 moments gloriosos dels Jocs Olímpics

Olimpíades: 7 moments gloriosos dels Jocs Olímpics

Aquestes són les proeses esportives que han marcat un abans i un després en la història de la cita...

Enllaços recomanats: Premis cinema