La nedadora catalana Mireia Belmonte va aconseguir aquest dissabte la primera medalla per a la delegació espanyola en els Jocs Olímpics de Rio, després de penjar-se la medalla de bronze en la final dels 400 estils.

Una medalla carregada de sofriment, agònica, com ella mateixa va qualificar els últims cent metres de la prova, però alhora un metall carregat d'ambició, una demostració de l'esperit competitiu d'una Mireia Belmonte que va esgarrapar una medalla que semblava perduda a falta d'un hectòmetre.

I és que Belmonte va afrontar l'última posta fora del podi i amb un inquietant desavantatge d'1.24 segons en relació amb la britànica Hannah Miley, la nedadora que ocupava en aquest moment la tercera posició de la carrera.

Un desavantatge que Mireia a força de voluntat i tenacitat va anar reduint braçada a braçada fins a deixar-la en 84 centèssimes mancant cinquanta metres, en els quals va protagonitzar una espectacular remuntada.

Infatigable, metre a metre la nedadora es va anar apropant a una cada vegada més cansada Hannah Miley, incapaç de contenir l'atac de la catalana, que va aconseguir finalment avançar-la i penjar-se el bronze per tan sols 15 centèssimes de diferència.

Belmonte va quedar a més de sis segons del crono signat per l'hongaresa Katinka Hosszu, que per fi va aconseguir estrenar el seu palmarès olímpic, després de penjar-se l'or amb una espectacular marca de 4:26.36, nou rècord mundial.

Va completar el podi la nord-americana Maya DiRado, que es va alçar amb la medalla de plata amb un registre de 4:31.15 minuts, que va avantatjar en 1.24 segons menys que Belmonte

Mireia ja comptabilitza un total de tres medalles olímpiques, després de les dues plates que va aconseguir fa quatre anys a Londres en els 200 papallona i en els 800 estils.

Mireia tindrà ocasió d'ampliar la seva collita en les cinc proves -400 lliure, 200 estils, 200 papallona, 4x200 i 800 lliure- que encara ha de disputar en els Jocs Olímpics de Rio.