La nedadora catalana Mireia Belmonte s'ha classificat per a la final de 200 metres papallona dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, pel que optarà a penjar-se una altra medalla en una prova on ja es va adjudicar la plata fa quatre anys a Londres.

En una de les seves proves favorites de natació, la badalonina havia signat el millor crono de totes participants en les rondes preliminars i va confirmar les seves bones sensacions en semifinals, finalitzant segona en la seva sèrie amb un crono de 2:06.06 i aconseguint de forma folgada la classificació .

Serà la cinquena final olímpica a la carrera de Belmonte, una prova que disputarà a la matinada de dimecres a dijous a les 03:54 (hora espanyola). Després de penjar-se el bronze en els 400 estils, l'única medalla espanyola en aquests Jocs, tindrà l'oportunitat de repetir doblet olímpic.

Tan sols l'australiana Madeline Groves va ser capaç de marcar un registre millor (2:05.66) entre les 16 semifinalistes. D'aquesta manera, va mostrar el seu bon moment de forma i va llançar un avis a la japonesa Natsumi Hoshi, vigent campiona mundial i bronze a Londres'12, que va marcar 2:06.74.

A més, també disputaran la final les xineses Yilin Zhou i Yufei Zhang, les nord-americanes Hali Flickinger, Adams Cammile i una altra australiana, Brianna Throssell.