Mireia Belmonte, campiona de la final dels 200 papallona en els Jocs Olímpics de Rio 2016, ha afirmat avui que "tota la vida" havia somiat amb l'or, per la qual cosa ha estat per a ella un dia "especial" i "difícil d'oblidar".

"Ha estat un dia bonic i difícil d'oblidar", ha dit en la roda de premsa posterior a la cerimònia d'entrega de medalles, que la catalana, de 25 anys, ha gaudit com a primera classificada després de dues medalles de plata a Londres 2012 i el bronze en els 400 estils amb el qual va iniciar el seu camí a la ciutat carioca.

La nedadora de Badalona ha assegurat que el seu èxit a Rio de Janeiro és el premi a "molts dies de treball" i al seu capteniment a seguir endavant malgrat haver pensat en més d'una ocasió "que no valia la pena". "Però sempre tens aquell objectiu final pel qual lluites i treballes cada dia", ha comentat.

Belmonte, que a la final s'ha imposat en un ajustat mà a mà a l'australiana Madeline Groves, ha recordat que l'any passat va arribar a pensar que no es recuperaria de la lesió que va patir en les espatlles i que tindria "molt difícil arribar a aquestes Olimpíades".

"Gràcies a déu he arribat bé, de la millor manera possible. Si ha estat així no és sol per mi, sinó també per Fred (Vergnoux), que m'ha sabut motivar i aguantar", ha abundat.

Preguntada per les seves sensacions abans de la final, Mireia Belmonte ha explicat que les emocions "són difícils de controlar".

"Quan tens una final olímpica costa no posar-se nerviosa i no somiar amb allò que pot passar. Costa controlar els nervis i l'emoció. Ha estat un dia bonic i difícil d'oblidar", ha exposat.

Gairebé sense temps per descansar, ja que després de la seva compareixença davant els mitjans ha hagut de passar el control antidopatge i fer treball de fisioteràpia per descarregar els seus músculs, afrontarà avui la prova de 800 lliures.

"Serà un dia complicat. Avui serà un dia llarg amb tot el que comporta la cerimònia i l'antidòping", ha valorat abans d'advertir que, donades els seus rivals en la sèrie, haurà de signar el millor registre per fer-se un forat a la final.

Amb quatre medalles en Jocs Olímpics, Mireia Belmonte se situa a sol una d'igualar el registre del palista gallec David Cal qui, amb cinc, és l'espanyol amb millor historial en l'esdeveniment.

"Jo vaig dia a dia i si ve, encantada", ha sentenciat Belmonte.