Espanya jugarà aquesta mitjanit (00.00 h) davant l'Argentina el darrer partit de la fase de grups dels Jocs Olímpics abans d'encetar el tram decisiu de la competició. La selecció espanyola, dirigida per Sergio Scariolo, no va fallar contra Lituània (109-59), i manté ben viu el somni de les medalles.

Sense opcions d'acabar com a primers de grup, els homes de Scariolo, encara tenen a les seves mans el segon, el tercer o el quart lloc. Fins i tot, també l'eliminació. Els càlculs són molts, i les possibilitats també. En cas de victòria davant l' Argentina, Espanya passaria a quarts de final com a segona del grup B. També podria passar a quarts amb una derrota, i com a tercera classificada. En aquest cas, els de Sergio Scariolo necessitarien que Nigèria guanyés l'amfitriona, Brasil, i que Lituània derrotés Croàcia. A més, Nigèria hauria de guanyar com a mínim per 17 punts de diferència. En cas contrari, Espanya seria quarta. Les matemàtiques no s'acaben aquí, i és que Espanya també es clasificaria acabant quarta del grup B. Per acabar quart, hauria de perdre contra l'Argentina, i esperar que Croàcia guanyés Lituània i Nigèria el Brasil. L'única fórmula que deixaria Espanya fora dels Jocs Olímpics en la primera fase seria una derrota contra l'Argentina, i el triomf del Brasil davant Nigèria.

El millor per a Espanya seria acabar tercera, ja que d'aquesta forma s'asseguraria evitar els Estats Units fins a una hipotètica final. Mentrestant, el seleccionador, té clar que "només ens val guanyar".