El britànic nascut a Mogadiscio Mo Farah va aconseguir revalidar el títol en els 10.000 metres llisos, confirmant que és l'autèntic dominador mundial de la distància des que el 2011 cedís davant l'etíop Ibrahim Jeilan al Mundial de Daegu. El britànic va seguir essent el malson d'etíops i kenyans en els deu quilòmetres i en una darrera volta antològica va anar deixant enrere tots els rivals per endur-se el triomf. Dimecres al matí, Farah té una cita amb la primera ronda dels 5.000. El doble-doble olímpic del fons és més a prop.

I això que Kenya venia mentalitzada a fer la cursa dura, amb Tanui i Karoki destinats a sacrificar-se perquè Kamworor pogués superar Farah. Etiòpia també feia tremolar, amb Demelash, Tola i Hadis (primer, quart i cinquè del rànquing mundial de l'any). Però Farah no es va deixar impressionar. Es va posar a la cua del grup i va deixar que els africans portessin el pes de la cursa, com dient-los que ja podien anar treballant que, quan volgués ja adaptaria el seu ritme per avançar-los. A 19 voltes per al final va fer la seva primera aparició en escena.

A la volta 15 va caure, però es va poder aixecar immediatament, quan el grup marxava al ritme marcat per Tola. I a la meitat de la cursa els kenyans van tornar a la càrrega, imposant un fort ritme que va deixar Tanui com a màxim rival per a Farah, que tornava a les posicions capdavanteres. A l'últim gir va cruspir-se el kenyà i va obtenir l'or amb 27:05.17. Ara buscarà el doblet als 5.000 metres llisos, com ja va fer a Londres.