La selecció espanyola de waterpolo, en la qual milita l'olotí Blai Mallarach, s'acomiadava ahir dels Jocs Olímpics de Rio després de topar-se amb el mur dels quarts de final i amb la totpoderosa Sèrbia, davant la qual va caure per 10-7 quedant-se a les portes d'una semifinal que no tasta des del 2000.

Espanya, que havia tancat la fase de grups al capdavant del seu, va sortir decidida a manar però després de tres minuts de secada els balcànics van agafar la iniciativa amb un gol de Filip Filipovic. Munarriz va respondre, però Mandic va desequilibrar el matx amb dues dianes consecutives, al que se li va sumar un més de Cuk que situava un ja complicat 4-1. Guillermo Molina es va posar la selecció a l'esquena i amb dos gols va rubricar la reacció espanyola (4-3). Però els serbis no eren els mateixos que havien perdut amb Brasil o que havien empatat amb Hongria i Grècia. Nova reacció i un 7-3 al marcador que complicava, i molt, les coses.

Espanya es va resistir a llançar la tovallola i va iniciar una nova reacció gràcies als gols de Molina i Munárriz i les aturades de López Pinedo. 7-5 i amb ocasions per posar-se a només un gol abans de finiquitar el tercer quart. Però va pagar car el seu desencert. Sèrbia, després d'uns minuts absent, va tornar a aparèixer per rematar la feina. Gol de Mitrovic, 8-5 i tot i que quedaven 7 minuts, el matx semblava vist per sentència. Espanya, sense poder de reacció, va acabar dient adéu davant la gran favorita a la victòria final i queda resignada de nou a la lluita entre els llocs cinquè i vuitè.