Neymar, de tornada a la seva dimensió superlativa, ha guiat avui el camí de la selecció brasilera a la final per l'or olímpic dels Jocs de Rio de Janeiro amb un gol als 14 segons, rècord en la història del certamen, i una influència absoluta en la golejada per 6-0 a Hondures a l'estadi Maracaná.

El gol, que supera el de la canadenca Janine Beckie marcat el 3 d'agost passat a Austràlia als 19 segons, s'ha produit quan el jugador del Barcelona ha robat la pilota al defensa Johnny Palacios a la vora de l'àrea de la selecció d'Hondures.

Després del sorprenent i inesperat gol abans del primer minut, el partit no necessitava dels altres 89 reglamentaris, llevat per delectar amb l'aclaparadora superioritat als més de 70.000 seguidors que han omplert les graderies del 'temple' del futbol brasiler.

Tot i la pallissa la selecció d'Hondures, que ha fet història amb la seva arribada a les semifinals, tindrà la possibilitat de jugar aquest dissabte per un botí gens menyspreable, la medalla de bronze.

- Fitxa tècnica:

6 - Brasil: Weverton; Zeca, Rodrigo Caio (Luan Garcia, m.57), Marquinhos, Douglas Sants; Walace, Renato Augusto (Rafinha, m.77), Luan, Neymar; Gabriel Jesus (Felip Anderson, m.68) i Gabriel.

Seleccionador: Rogério Mícale.

0 - Hondures: Luis López, Jonathan Pau, Marcelo Pereira, Allans Vargas (Oscar Salas, m.46), Bryan Acosta (Allan Banegas, m.79), Jhonny Palacios, Marcelo Espinal, Romell Quioto, Bryan García, Anthony Lozano ( Jhow Benavidez, m.46) i Alberth Elis.

Seleccionador: Jorge Luis Pinto.

Gols: 1-0, m.1: Neymar. 2-0, m.26: Gabriel Jesus. 3-0, m.35: Gabriel Jesus. 4-0, m.51: Marquinhos. 5-0, m.79: Luan. 6-0, m.91: Neymar, de penal.

Àrbitre: Ovidiu Hategan (RUM). Va amonestar Allans Vargas, Bryan Acosta, Rodrigo Caiom Bryan Acosta, Jhonatan Pau, Johnny Palaus i Marcelo Espinal.

Incidències: partit de les semifinals del futbol olímpic masculí jugat davant més de 70.000 espectadors a l'estadi Maracaná, de Rio de Janeiro.