Mario Andrada, portaveu del comitè organitzador dels Jocs de Rio, s'ha negat "a entrar en detalls" sobre les últimes versions de l'incident protagonitzat per un grup de nedadors nord-americans, entre ells Ryan Lochte, però ha descartat definitivament el supòsit d'atracament del qual van ser objecte: "estaven divertint-se, fent una festa, la vida segueix".

Segons fonts policials citades per diversos mitjans, van ser els nedadors que van causar destrosses en una gasolinera. Va intervenir la policia i els nord-americans s'haurien inventat la història de l'assalt per justificar l'incident.

"No lamento haver-me disculpat en el seu moment amb Lochte (per haver estat suposadament atracat) i de cap manera espero que ara es disculpi ell. Els nedadors estaven intentant passar-ho bé, portaven molt temps entrenat, han competit amb moltíssim pressió psicològica", va disculpar Andrada .

"No entraré en detalls, però donem als atletes l'oportunitat de relaxar-se. A vegades fem coses de les que ens penedim. Lochte és un dels millors nedadors de tots els temps", ha afegit.

El portaveu del COI, Mark Adams, ha indicat que no havia vist el vídeo de la benzinera, però "segur que aviat estarà circulant".

Adams va afegir que donen suport "totalment" a les autoritats locals en matèria de seguretat, que "ho estan fent molt bé".

Els portaveus tampoc van comentar l'atracament de què va ser objecte un esportista britànic la nit passada, per estar en curs la investigació.

"Mai hem negat que hi ha a Riu un problema de seguretat. Necessitem concloure les investigacions sobre els diferents incidents", va dir Andrada. "Jo visc a Rio, els meus fills també i circulem lliurement per tota la ciutat. Pel que sé, hi ha esportistes que han sortit de la Vila sense tenir cap problema", ha indicat.

Andrada manté la seva promesa que durant els Jocs Riu seria el lloc "més segur del món".

"Les xifres de delinqüència a Rio han caigut dramàticament durant els Jocs. En una ciutat d'aquesta mida, amb tants visitants, és impossible evitar furts i incidents. Amb un de sol que hi hagi, ja no estem satisfets. Però els encarregats de la seguretat estan fent un treball sòlid ".