La selecció espanyola de bàsquet va aconseguir ahir el pas a les semifinals del torneig olímpic de manera brillant, després de derrotar en partit de quarts França per 25 punts de diferència: 92-67.

Tot i que el seu rival va obrir el marcador amb dues cistelles de l'escorta Nando de Colo (CSKA Moscou) i del base Tony Parker (San Antonio Spurs), una cistella del pivot espanyol Nikola Mirotic, colossal durant tot el matx, i un triple de l'aler Rudy Fernández van servir per posar per davant Espanya només començar(5-4).

Els de Sergio Scariolo van controlar el primer quart (19-16) i van ampliar deu punts més el seu avantatge en el segon acte (amb un parcial de 24-14) per anar-se'n al descans amb un clar avantatge de tretze punts, gràcies sobretot al seu encertat tir exterior i als 16 punts de Mirotic, que va anotar quatre triples a la primera meitat, en la qual Parker, amb nou punts, va ser el més prolífic de França.

Coincidint amb el quart triple del jugador d'origen montenegrí dels Chicago Bulls i una posterior esmaixada de Pau Gasol -que va anotar en aquella acció els seus únics dos punts de la primera meitat-, Espanya es va col·locar amb un avantatge de 41-28 a falta d'1 : 28 per arribar-se al descans. Un 43-30 manava al seu favor al pas pels vestidors.

Una cistella i un altre triple més de Mirotic -màxim anotador del partit, amb 23 punts- només arrencar la segona meitat servien per obrir encara més l´escletxa fins als18 punts a favor de l'equip espanyol, encara que un altre triple del capità francès, Boris Diaw (que passarà dels Spurs a els Utah Jazz aquesta temporada), la reduïa immediatament després a quinze (48-33).

Una esmaixada de Pau Gasol, que es va convertir en el jugador que més taps ha posat en uns Jocs Olímpics superant Stojan Vrankovic, va servir per fer pujar l´avantatge fins als 19 punts (61-42) quan encara no s´havia arribat al final del tercer quart.

La subcampiona olímpica a Pequín 2008 i Londres 2012 tenia el partit encarrilat i només calia mantenir el marge. Cinc tirs lliures consecutius de Felipe Reyes en dues accions consecutives, la segona amb tècnica a Joffrey Lauvergne, van fer que el marcador s´eixamplés encara més. 69-49 i un últim quart encara per disputar-se.

Un sensacional Willy Hernangómez, que va sumar 18 punts, va ser l´encarregat d´anotar la primera cistella espanyola en l'últim quart, abans que el blaugrana Juan Carlos Navarro situés ja un innaccessible 75-49 a l´electrònic. Alex Abrines s´encarregava de posar la diferència fins als 30 punts (90-60) per encarar un tram final de clar control dels espanyols, que no van patir.