El somni de l'Espanya dels Júnior d'Or de guanyar també en categoria absoluta als Estats Units i en uns Jocs Olímpics per aconseguir l'únic or que falta en el seu palmarès s'esfuma si, com va avançar ahir Sergio Scariolo, l'estrella indiscutible del seu equip no juga o si ho fa minvat en les seves condicions. Seria una baixa, absent o tocat, impossible de suplir per un grup que somia amb un triomf que li obri les portes del títol olímpic i arrodonir el cercle màgic que van obrir el 1999 a Lisboa, precisament davant una altra selecció nord-americana.

Sense Gasol, o amb ell tocat, Espanya perdria l'únic avantatge del qual podria gaudir en un bon partit davant els nord-americans, que amb DeMarcus Cousins ??i DeAndre Jordan dista molt del poder en el centre de la zona d'èpoques anteriors. Tots dos estan per sota de Pau en consideració. I també de Marc, però el petit dels Gasol no ha pogut ser a Rio.

En les posicions exteriors la bateria nord-americana és tremenda, colossal. Començant per Kevin Durant i Carmelo Anthony, dues megaestrelles que juguen de '3' i '4' indistintament i que són claus en la rotació de Mike Kzryzewski al costat de Kyrie Irving, especialista en els moments decisius. Un triple seu va ser la cistella clau per donar l'últim anell a Cleveland davant Golden State Warriors. Dels Warriors, a més de Durant, al qual acaben d'incorporar, hi ha a Rio Thompson i Green.