Superar els EUA en les semifinals era un miracle impossible que condemnava la selecció espanyola de bàsquet a haver de lluitar per la medalla de bronze. Ho farà aquesta tarda (16.30) contra Austràlia, en el duel que precedirà la final entre els nord-americans i Sèrbia (20.45). El seleccionador espanyol, Sergio Scariolo, va assegurar ahir que "l'objectiu que perseguim és extremadament bonic" i que per això hi estan plenament concentrats.

Scariolo va assegurar que l'estat d'ànim de l'equip no és cap altre que completar la missió que es van marcar després de guanyar l'Eurobàsquet i classificar-se per als Jocs: "l'objectiu era pujar al podi i estem a un partit d'aconseguir-ho, va afirmar. Segons ell, l'equip està "unit i compromès" perquè "la importància de fer una cosa tan gran és superior a tots els problemes físics i xacres en una competició tan dura i llarga".

L'italià es va referir a Austràlia, de la qual va puntualitzar que no espera el nivell que va donar a la semifinal de divendres davant Sèrbia, perdent per 61-87.

La generació d'or del bàsquet espanyol, la de la generació dels 80 que personifica Pau Gasol i a qui encara acompanyen Navarro, Felipe Reyes i Calderón, somia tancar el cicle triomfant d'una dècada i mitja amb el bronze. Seria la tercera medalla olímpica després de les plates a Pequín i Londres.