"Sempre s'ha de tenir un últim somni", era el missatge que va penjar ahir José Antonio Hermida al seu compte d'Instagram, acompanyat per una fotografia on se'l veu a sota dels anells olímpics i els tracta d'agafar. "El Pistoler" posa punt i final aquesta tarda (17.30) a un cicle de cinc cops als Jocs i malgrat que aquesta temporada els resultats no han acabat de ser els esperats, no descarta fer-ne una de grossa. Per què Hermida no descarta penjar-se una medalla, seria la segona després de la plata aconseguida a Atenes: "arribo a la carrera en bones condicions després d'una any en què m'ha costat agafar el meu nivell, però ja el tinc i crec que puc lluitar per estar al podi", assegura.

El biker de Puigcerdà va iniciar el cicle olímpic a Sidney l'any 2000 fregant la medalla: va acabar quart. Sí que va aconseguir pujar al podi quatre anys més tard a Atenes, i es va penjar la plata i sumant el seu èxit als que van aconseguir altres gironins com Josep Antoni Escuredo, Carles Torrent i Xavi Bosma. A Pequín, el 2008, la desena posició no el va satisfer gens, i per això encara va valorar més el quart lloc de Londres el 2012, quan ja alguns l'havien començat a donar per amortitzat. Aquesta tarda a Rio correrà per cinquè i últim cop en uns Jocs, als quals ha arribat després de la incertesa que va envoltar la convocatòria del seleccionador. Un cop certificat el bitllet, Hermida s'ha preparat a consciència. En joc hi ha el seu últim somni i qui sap si també el millor regal d'aniversari que es pugui imaginar tenint en compte que dimecres farà 38 anys.

Hermida ha destacat que "ningú sap el que pot passar" a la cita de Rio, amb el que ell aspira a "millorar el que ja he fet en els quatre Jocs en què he participat". En la cursa d'aquesta tarda a Rio el biker gironí sortirà des de la segona línia, mentre que David Valero i Carlos Coloma, els altres representants de l'equip espanyol, ho faran des de la primera, al costat dels grans favorits com Julien Absalon, Nino Schurter, el defensor del títol Jaroslav Kulhavy, o l'italià Fontana, que va ser bronze a Londres. A Puigcerdà instal·laran una pantalla gegant a partir de 2/4 de 6 de la tarda a la plaça Santamaria per donar alè al seu gran referent esportiu des de la distància en el seu històric comiat olímpic.