Quo vadis Santa

Coloma? (II)

JOSEP BLANQUERA BELLVEHÍ. SANTA COLOMA DE FARNERS.

Quan al matí del dia 28 d'octubre tot esmorzant vaig fullejar aquest Diari vaig quedar estorat i perplex. El motiu foren les noticies del Ple celebrat el dia abans a Santa Coloma en què es varen aprovar les Ordenances Fiscals per al proper any 2009 amb els 14 vots favorables del tripartit (CIU,PSC-PSOE, ERC) i Entesa i amb tres vots en contra de COLOMENCS PEL CANVI. Jo que era present a l'esmentat Ple sembla que encara sento les paraules de l'Alcalde Solá afirmant que l'IBI nomes s'apujarà un 2%, mes el 10% per l'augment per la Revisió del Cadastre , o sigui que es va aprovar el mateix que l'any anterior 2008, per tant , el ciutadans i ciutadanes pagarem de promig un augment del 12 % com a mínim . Resulta que aquest Diari en el titular de la pagina 14 anuncia "SANTA COLOMA CONGELA L'IBI". Donat que els assistents a la sessió plenària que es fa esment només hi vàrem assistir un servidor i set ciutadans més sense haver estat present cap periodista acreditat, es pot deduir que aquesta informació procedeix directament de l'alcaldia. Per tant, el nostre alcalde Solá en una mostra de manca d'ètica dóna dues informacions diferents segons el lloc, al ple diu naps i a la premsa diu cols. Seguint l'exemple de l'alcalde els ciutadans i ciutadanes quan se'ns presentin al cobrament els rebuts de l'IBI el proper mes de maig de 2009, abonar només la puja del 2% anunciat per l'alcalde a la premsa i la resta retornar-la.

Senyor alcalde, la seva manca d'ètica vol dir credibilitat nul·la i la ciutadania de Santa Coloma no ens ho mereixem.

La variant de la Bisbal

joan benet. girona.

Quan es fa una carretera o quan es fa una ampliació, sabem que sempre hi ha una destrossa del medi en major o menor quantitat. I també en major o menor grau un canvi que afecta el paisatge, de retruc a la vista i conseqüentment a una insatisfacció interior. I així és com surten contradiccions, enfrontaments i ràbia, sobretot per part dels afectats. Probablement el Sr. Nadal es decanti per fer la variant a la zona de les Gavarres, banda sud, no hi havia prou discussions i oposició, a aquesta banda, que en un moment de lluentor, presenta una segona proposta pel sud, els de la contra de la variant nord, es freguen les mans, fins que torna a dir que no hi ha res de decidit. Aquests mateixos, a part del canvi paisatgístic, esgrimeixen que aquella zona és de seguretat per ser zona inundable i que el viaducte previst va en contra d'aquesta seguretat. A veure, abans d'arribar a la zona de Castell tant el Rissec com el Daró tenen sengles ponts que amb un ull inferior al viaducte, haurien de provocar una inseguretat manifesta en cas de riuades, però fins ara, a la pràctica no s'és vist cap desastre per aquest fet, així que aquell viaducte que presenten en el fotomuntatge i que esgrimeixen principalment com a gran problema de seguetat, en aquest cas queda fora de lloc. I si també paisatgísticament es queixen dels terraplens, allò que han de fer és demanar més ponts. La variant nord a part de ser més curta, connectarà la carretera de Figueres. La variant sud, més llarga, afectarà les Gavarres i zones a tocar i zones plenes d'història. De tota manera veient el que el Sr. Nadal va fer a l'extrem oest de les Gavarres, amb la variant de Girona, hem de pensar que també ho farà en aquesta zona de les Gavarres. Gavarres, tan a prop i tan desconegudes.

Sindicats ideològics

freddy g. bru. girona.

Fa pocs dies, convocats pel Sindicat d'Estudiants es van manifestar a Barcelona uns dos mil alumnes de Secundària en contra de la Llei d'Educació de Catalunya. En algunes pancartes es reclamava els diners dels concerts amb els centres privats per a l'escola pública. Saben els joves manifestants que un alumne de la concertada costa a l'Administració poc més de la meitat del que li costa un alumne d'un centre públic? Tinc la impressió que el seu sindicat els ha estat manipulant ideològicament i ocultant que com més centres concertats existeixin, també hi haurà més diners disponibles per a l'escola pública. CCOO i UGT no van donar suport a aquesta manifestació, però en canvi s'han oposat que concertin els centres amb educació diferenciada. No han obert la boca en relació a la crisi i l'augment de l'atur, però no dubten a sol·licitar mesures que deixaran en el carrer bastants ?professionals de l'ensenyament. I també amb això, aquests sindicats "progressistes", neguen a les famílies amb pocs recursos un tipus ?d'educació que quedaria només per als rics.

Ja es veu que per a certs sindicats el que importa és només la ideologia.