Quan era jove i preparàvem el programa electoral per a les eleccions primeres municipals de la democràcia l'any 1979, en una d'aquelles reunions del PSUC es va plantejar quines motos haurien de fer servir els agents de la policia municipal. Sembla ser que en aquells dies hi havia alguns policies que anaven pels carrers amb motos Sanglas, unes motos de gran cilindrada. Eren espectaculars i en aquells temps encara ho semblaven més. Hi va haver alguna intervenció dient que els guàrdies urbans un cop governats pels comunistes haurien d'anar amb Vespino. A mi em va semblar una exageració, tot i que en aquells moments era clar que molta simpatia no teníem per aquells que un any abans ens perseguien pels carrers quan fèiem pintades o tiràvem octavetes. Us imagineu una persecució d'un lladre o un atracador amb Vespino?

A Josep Tarradellas quan li van preguntar què faria quan tornés a Catalunya com a president de la Generalitat va respondre de tot, excepte fer el ridícul. No entenc de cotxes, ni de les seves prestacions, ni del seu preu, però després de dubtar una estona m'he decidit a defensar el president del Parlament de Catalunya. Resulta que el Parlament ha comprat un cotxe que val 80.000 euros i han muntat un ciri espectacular a causa d'una portada de l'ABC. No entenc que tanta gent s'hagi abraonat contra Ernest Benach sense pensar-s'ho una estona. D'entrada cal dir que aquesta despesa la van aprovar tots els grups. Resulta que ningú ha comprat un cotxe per a en Benach. Quan Benach deixi el càrrec, poden passar dos mesos o dos anys, amb la quantitat de candidats que hi ha no crec que duri més, el cotxe l'utilitzarà qui el substitueixi. Es diu que el cotxe val molts diners, 80.000 euros i resulta que el cotxe de Ruiz Gallardón costa 500.000 euros. Ostres! Què deu portar aquest cotxe? Està bé que sigui blindat, però el blinden amb or? I per què l'alcalde de Madrid ha d'anar més blindat que el nostre president del Parlament? Vista aquesta comparació, el cotxe d'en Benach em sembla econòmic, com a català em sento menystingut.

Imaginem que un dia tenim un president del Parlament que vol anar a actes oficials amb un Seat Panda o una Vespino... Què estaríem dient? Que si és un hippy, que quina falta de respecte a la institució, etc. Per anar un dia al Parlament amb avarques al Toni Comin li va caure de tot. Què passarà quan els que ara critiquen ocupin la Presidència del Parlament? Aquest país es nota que va perdre el poder el 1714, des d'aquell dia encara no ens hem recuperat i ens entretenim amb crítiques infantils, oportunistes i ridícules. La diferència entre Madrid i Catalunya és la que separa un quadre de comandament d'un Mercedes amb el del Seat Panda.