Una mitja hora abans del partit entre el Girona i el Saragossa hi havia unes 30 persones. A l'hora de començar calculem que podien ser uns 150 espectadors més, de 14 fins a 80 anys, que estaven drets o asseguts a l'herba del turonet que hi ha al costat del camp de Montilivi. Parelles joves amb fills, matrimonis i grupets de nois i noies, fins i tot algunes persones que el color de la seva pell i la seva parla delataven que, probablement, no havien nascut aquí.

És sorprenent com molts aplaudeixen les millors jugades, fan "Uuuyy" lamentant-se quan algun davanter de l'equip de casa xuta i no marca gol, però -no sabem per què- no van contra l'àrbitre. Potser això és pel fet que la llunyania no els permet jutjar si aquell jugador local ha caigut perquè s'ha entrebancat tot sol o algun jugador contrari l'ha ajudat a caure. El cas és que ells no cooperen pas amb aquells espectadors que ben asseguts a la tribuna o a les grades, reclamen al jutge del partit que, segons el seu criteri, no ha xiulat una falta de l'equip visitant. Potser aquest cas es dóna més quan juguen a la zona sud del camp, perquè, només allà, un focus molt potent il·lumina molt bé la part exterior de l'estadi del Girona, encara que si aquesta fos la seva finalitat podria estar situat a més altura i no molestaria. Tal com està sembla que és per enlluernar els espectadors que no han volgut o no han pogut comprar unes entrades i es conformen, sense molestar ningú, amb el que poden veure del partit des de l'exterior. Ara volen privar-los d'això amb una tanca publicitària que costarà uns 30.000 euros; malaguanyada despesa!

A més, tenim la impressió que són uns incondicionals de l'equip gironí i no es mereixen el que acabem de comentar, perquè estan molt contents quan guanya, encara que sigui de penal, segons va poder comprovar aquest espectador ocasional. Qui sap si, quan la situació econòmica millori, alguns canviaran el "llotja" per les grades.

Aquelles persones que en camps de molta més categoria insulten l'àrbitre i/o els jugadors de l'equip contrari, originen aldarulls, etc., com sovint veiem per televisió que passa a molts estadis d'equips de futbol de categoria superior, haurien de ser convidats a prendre model d'aquest grupet d'espectadors que amb la seva correcta forma d'actuar donen un immillorable exemple d'esportivitat. És per això que els dediquem aquest merescut elogi i tan de bo que, com més aficionats millor, els copiessin la seva forma de comportar-se.