Enfront de les pressions morals perquè deixin de posar anuncis de putes en les seves pàgines, alguns diaris han esgrimit que no podrien sobreviure sense aquests reclams, que són molt rendibles. De fet, a Espanya, i fins a nova ordre, només dos diaris han renunciat a la pasta que proporciona el comerç del sexe. Curiosament, ni un ni l'altre és religiós o de dretes. Reconèixer que liquidar les zones dedicades a la prostitució implicaria clausurar el diari és com dir que no es pot viure sense ser una mica puta. Ja hi ha els editorials a davant per condemnar el que practiquem en els anuncis de darrere. En aquesta curiosa i modesta contradicció es metaforitza la nostra vida sencera. Qui encara tingui dubtes sobre l'existència de l'inconscient, que agafi un d'aquests diaris que satanitzen les putes en una secció i els cobren en una altra. La pregunta seria quina de les dues seccions és la conscient.

Els diaris religiosos i de dretes, que no fan escarafalls dels ingressos de la prostitució, solen criticar Freud (quan el treuen, que el treuen poc, perquè no produeix tants beneficis com les noies de vida alegre, amb perdó) per atribuir al sexe una importància desmesurada en la vida dels homes. Aquí tenen la importància del sexe: vostès no podrien sobreviure sense els beneficis que produeix traficar-hi. Vostès no podrien condemnar la prostitució si la prostitució no els facilités els diners necessaris per fer-ho. Vist així, les putes són enormement generoses. Qui està disposat a finançar un mitjà que un dia sí i un altre també les posa a parir? Doncs ningú, excepte aquestes pobres noies, per què ens anem a enganyar.

De manera que molts diaris benpensants no podrien sobreviure sense els anuncis de la prostitució... Excel·lent ?ensenyament que evoca el dalt i a sota de l'anomenat "monstre d'Astetten". Al saló (o a l'editorial) som persones decents, rígides, poc donades a perdonar les debilitats alienes. Però al soterrani (o en les pàgines d'anuncis per paraules) ens lliurem a una orgia sense límits. Tan aviat anunciem viudes calentes com xineses joves acabades ?d'importades. Visca la doble moral.