De veritat tu has llegit l´Alcorà?

Alberto Fernandez Sierra. GIRONA.

Per a Soumiya Farhouni. Per qüestions que no vénen al cas, m´he llegit diverses vegades l´Alcorà, i em sorprèn que tu diguis que el teu llibre no desplaça la dona ni la priva de llibertats. Que no discrimina la dona. Em sorprèn, perquè em fa l´efecte que o tu no has llegit l´Alcorà o és que simplement t´agrada ometre segons quines sures. Què me´n dius per exemple de la Sura 25, aleies 11 i 12: «Si algunos riñeren uno con otro, y se acercare la mujer de uno para librar a su marido de mano del que le hiere, y alargando su mano asiere de sus partes vergonzosas, le cortarás entonces la mano; no la perdonarás».

O per exemple la Sura 34, aleia 19: «No codiciarás los bienes de tu prójimo; no codiciarás la mujer de tu prójimo, ni su esclavo, ni su esclava, ni su buey, ni su asno, ni nada que sea de él» o això altre: Sura 39 que diu: «La mujer ha de aprender en silencio y sumisa. No acepto que la mujer dé lecciones ni órdenes al varón. Estese callada, pues Adán fue creado primero y Eva después. No fue seducido Adán sino la mujer fue seducida y cometió el pecado.»

En fi, crec que no cal dir gaire més. Obres una pàgina de l´Alcorà a l´atzar i et trobes violacions, pederastia, execucions, etc.

Et sents ofesa, dius. Jo també. Jo, ateu, em sento ofès que a nois i noies de tot el món se´ls negui una educació apropiada. Hauríem d´ofendre´ns per la cirugia reconstructiva de l´hímen practicada als països islàmics. Hauríem d´ofendre´ns que algunes joves siguin lapidades per voler-se casar amb una persona de la «religió equivocada». Em sento ofès per les religions. Qui respecta la meva posició als països islàmics? Comprenc que no vulguis reconèixer que l´Alcorà defensa les lapidacions, però si us plau, no ens vulguis vendre la moto. Alguns encara mantenim un cert esperit crític.

Conflictes laborals

enric creixell. cadaqués.

Ja coneixem allò que treballar en aquest país és un privilegi, siguis peó o escombriaire, subcontractat, estafat. És una crua realitat si afegim els conflictes laborals que s´originen. Des que treballo, trobo una manca d´educació sindical i de coherència entre molts «com­panys». Gairebé a tot arreu on he treballat he tingut conflictes amb personal fix, els quals abusen de la seva condició fins al punt de perdre el meu lloc de treball en més d´una ocasió. Normalment els responsables dels centres no volen saber res i acaben sent còmplices d´aquests delictes. La bola es va fent gran i et veus obligat a denunciar l´empresa, gens recomanable per als defensors.

Hi ha alguna manera d´«acabar» legalment amb aquests individus?

Renfe,

un servei?

lluís chamorro torrent. figueres.

Ja fa temps que, com a estudiant, em veig obligat a utlitzar els serveis de Renfe, i la veritat és que, després d´un any i mig, crec que ja són molts els minuts o més aviat hores acumulades per petits retards dels quals ningú es fa càrrec, seguint la seva política de no tornar l´import del bitllet si no es tracta d´un retard superior a 30 minuts.

Sincerament per ser un servei que es paga, i no pas poc, crec que som massa els usuaris que creiem que haurien de millorar-lo, no només en puntualitat, tal com he comentat abans, si no també pel que fa a comoditat ja que a Figueres els dos últims trens del dia deixen els seus usuaris quasi a vilamalla ja que van aparcant els trens l´un darrere l´altre i cal caminar, després de gairebé dues hores de trajecte, un bon tros abans d´arribar a la mateixa estació.

Sincerament, crec que Renfe ens deu, com a mínim, una disculpa als usuaris habituals dels seus serveis, ja que és molt el temps que perdem utilitzant els seus serveis o com a mínim que reconeguin els seus errors i prenguin alguna mesura.

Carta oberta

a la consellera

de Treball

Núria Casademont i Plà. Figueres.

Sra. Serna, sempre havia tingut entès que el canvi de dia era a les dotze de la nit.

Veurà, fa pocs dies vaig rebre una carta signada per vostè on em deia que podia fer la renovació de l´atur mitjantçant el telèfon de la Generalitat; el 012 -telèfon de pagament, per altra banda-.

Avui, 30 de desembre, em toca fer la meva renovació d´atur i, m´he decidit trucar al 012 passades les 12 de la nit. A part de la publicitat encoberta que passen perquè el ciutadà vagi pagant; m´han dit, que la renovació de l´atur no la puc fer fins l´endemà al matí a les vuit.

A quina hora canvien de dia, vostè o vostès? Quans diners s´han gastat amb les cartes que han enviat als milers d´aturats de Catalunya? Quants diners recaptaran fent-los trucar al 012 -telèfon de la Generalitat i de pagament-?

Com a ciutadana i contribuent, li demano que ens doni una explicació a tots els milers de ciutadants que estem a l´atur.

Seleccions catalanes

daniel colomer mato. palamós.

El capità de la selecció de catalunya de futbol del partit que es va jugar el passat 28 de desembre contra Colòmbia va ser Sergio González (jugador del Deportivo de la Corunya). Aquest jugador que ha reiterat més d´un cop que, tot i que no parla català, se sent d´aquí com el que més.

La història té delicte! No trobeu normal que qui sigui el capità de la nostra selecció parli almenys en català? És demanar molt? Qui és el responsable de donar aquest ­«honor» a aquest jugador? És una broma de mal gust! O és que ­potser quan us parlen d´una ­persona de nacionalitat alemanya no penseu que parla en alemany?

Amb aquest tipus de faltes de coherència i falta de respecte per la gent que ha emigrat a Catalunya i s´ha adaptat, ha après el català i la seva cultura (amb els mitjans que sigui), arribarem a algun lloc