Què hauria dit Federico Trillo si el nyap criminal del Yak-42 hagués succeït, idèntic a com es va produir, amb un govern socialista? Què li demanaria Trillo (Federico) a l'exministre de Defensa de l'època? Quina adjectivació utilitzaria per descriure la covardia, la indignitat, la indecència, l'obscenitat, el desvergonyiment, la impudícia i la immoralitat d'aquest polític? Potser s'imaginen vostès Trillo donant-li suport? Són capaços de veure Trillo assegurant que el seu adversari polític va actuar de bona fe? Seria tan benèvol amb ell com ho està sent amb ell mateix? És evident que no i és evident també que tindria raó en no ser benèvol. Resulta escandalós que un individu capaç d'ordenar portar a terme aquella barreja amb els morts continuï en la vida política i donant lliçons de moral, com és freqüent en ell. Si no hi ha res ni ningú capaç d'obligar Trillo a retirar-se, la política són unes escombraries de dalt a baix i cal donar la raó als antisistema, per dolorós que resulti.

No pot ser, no pot ser, no pot ser. No pot ser, Sant Déu, com diria la "Salmones". Durant el judici hem escoltat testimonis dels familiars dels morts que haurien posat els pèls de punta a Jack l'Esbudellador. L'únic que li importava al Govern de l'època era que l'assumpte no es prolongués massa. Per això va ordenar que col·loquessin els caps decapitats sobre qualsevol espatlla i les mans soltes a l'extrem de qualsevol braç. De pressa, de pressa, no sigui que l'opinió pública s'adoni de les condicions en les quals s'efectuaven aquells vols de la mort. Fem un funeral d'Estat, cobrim els fèretres de medalles i tornemhi que no ha estat res. I aquí segueix el cínic de Trillo, l'immoral de Trillo, el mentider de Trillo, el pallasso de Trillo, donant lliçons de moral (de moral opusdeista, és clar) a tort i a dret. Quin individu.

Doncs no senyor, no pot ser. Algú jhi ha de fer alguna cosa. Algú ha d'explicar a Trillo que ha d'actuar com exigiria actuar a un adversari en idèntiques circumstàncies, és a dir, que ha de tocar el dos. I tocar el dos content, ja que un general (un general detritus, si cal dir-ho tot) carrega amb els tres anys de presó de la sentència. És o no és una ganga per a Trillo?