Sun Village

lliberata macau guillot. palau-saverdera.

Sóc de Palau-saverdera i des de fa ja molts anys segueixo la vida política del poble.

Recordo les intervencions intempestives del Sr. Deusedas a L'hora de l'alcalde i les seves opinions a la premsa. Tothom qui ha estat a l'oposició ha acabat sent un dolent, mentider i mal palauenc. Només cal fer una mica de memòria i recordar el que deia dels representants del PSC o d'ERC, tractats de farsants i egoistes. Després tots els membres d'UP també han sigut uns mentiders i mal palauencs; ah! i sense oblidar la gent de l'Associació de Veïns.

Pot ser que tothom qui no pensa com el Sr. alcalde sigui un mal palauenc? Més que una pregunta és una petita reflexió. Penso que l'alcalde sempre ha fet servir la mateixa estratègia: culpar els altres dels propis errors. Ara amb el cas Sun Village ja és massa. Com pot tenir la culpa UP d'un assumpte que arrenca d'una llicència d'obres mal donada quan aquesta candidatura encara no existia?

Ja és hora que el Sr. alcalde assumeixi les seves responsabilitats i deixi de culpar els altres.

Els regalen la llum, a Hisenda?

angel lapiedra i fortuny. girona.

Fa uns quants dies que m'ho pregunto i la curiositat em supera. Per què el nou edifici d'Hisenda de Girona está completament il·luminat cada nit?

No en veig cap necessitat, sincerament. Entendria una mínima lluminària per motius de seguretat, però tots i cadascun dels fluorescents, què hi fan encesos cremant a tot drap?

M'imagino que dins aquesta nova construcció en lloc d'un organisme oficial hi ha albergada la seu d'una empresa privada important, creieu que restaria tan fulgurant? No, oi? Això demostra un cop més amb quina alegria i manca de respecte es dilapiden els recursos que tots paguem religiosament. Si d'aquesta manera volen pal·liar el que anomenen "dèficit tarifari" de les grans empreses ?energètiques van per molt bon camí, sens dubte. Si d'aquesta nova seu de l'Agència Tributària en depengués, ja el tindrien més que superat.

Els excursionistes pagaran els rescats

maria guirado. st. martí de llémena.

Ja fa anys que es parla d'aquest tema, però no creia que finalment es posés en pràctica una mesura tan injusta per al nostre col·lectiu (excursionistes i alpinistes) que practica una afició de les més saludables i respectuoses de la nostra societat, i que genera poca despesa pública en relació amb altres demandes de la societat. Sembla que aquesta mesura es prendrà en cas de negligència "molt clara", però on se situarà el llindar?

Incrementa el greuge pensar que a la resta de l'Estat espanyol es practiquen els rescats gratuïts per part de la Guàrdia Civil, un cos pagat per tots els ciutadants espa?nyols, entre els quals entenc que també hi som nosaltres. Conclusió: anem a fer muntanya fora del Pirineu català.

D'altra banda, em consta que els Bombers de Barcelona fan sortides periòdiques per rescatar gats i gossos de particulars que han quedat penjats dalt d'un arbre, o que han caigut al terrat del veí. I a càrrec de les arques públiques!

Suposo que arribats a aquest punt, aquesta mesura serà extrapolable cap a d'altres negligències humanes. Els fumadors hauran d'assumir els caríssims tractaments que actualment assumeix la seguretat social per paliar els efectes nocius del tabac i de les malalties associades? Els drogodependents hauran d'assumir el cost de la metadona? S'exclouran del sistema sanitari les patologies derivades de conductes de vida poc saludables que posen en risc la salut, sobrepès, cirrosi? Evidentment no estic d'acord que això sigui així, però si ens posem a parlar de negligències i costos, i culpables i pagadors... qui està lliure de culpa?

M'agradaria pensar que no ens fan servir com a cap de turc. Però costa, costa molt creure-s'ho.

L'ase dels cops

Àngela ferrer i mató. girona.

És la classe mitjana a Catalunya. Donaré diversos exemples: Quan per malaltia del meu pare vaig sol·licitar ajuda social la resposta fou que cerqués una veïna perquè sempre hi hauria una persona més pobre que em passaria davant i segur que no obtindria el que necessitava. El nostre sou no donava pel que valia l'ajuda que necessitàvem i ho passàrem malament. Segon cas: L'escola on estudiava el meu fill em suggerí que demanés una beca donades les qualitats que com a estudiant demostrava. Després de perdre molt temps traient paperassa la resposta fou: Ja tenen suficients mitjans, altra vegada se'ns negà el que crec que ens pertocava. El meu marit empleat de banca i jo professora, sous normals, la clàssica classe mitjana sempre malparada. Ara i amb els impostos abusius que regeixen a Catalunya (única comunitat en tot Espanya!) el pis que hem comprat amb esforços i hem arranjat, quan nosaltres faltem, quan haurà de pagar el meu fill per posseir-lo? Els rics no tenen problemes perquè domicilien les seves possessions a paradisos fiscals i, és clar, paguen molt poc o res. Tot plegat una veritable injustícia vers els que no som ni totalment pobres ni evidentment rics. No podem dir que som l'ase dels cops? I a més cal tenir en compte que el major nombre de catalans pertanyen a aquesta maltractada i oprimida classe social. Sempre ens toca pagar i callar.

La columna de la Judit Pujadó i la C-31

alfons delfau. empordà.

Vaig llegir el dissabte passat la columna de la darrera pàgina del Diari de Girona, titulat "Ecologistes". Vull felicitar públicament la Judit per les seves reflexions. Quanta raó té. Molta gent que s'entrega en cos i ànima a la lluita diària per conservar el territori i el paisatge, davant la febre de l'asfalt, totxo, etc. Molta gent posa hores del seu temps lliure en reunions per defensar unes terres de tothom. Diners de la seva butxaca per pagar advocats contra la causa legal "d'utilitat pública". Any rere any estan lluitant. Per exemple, pel tema de la C-31, ja fa anys, Salvem l'Empordà va fer xerrades. Per cert, la Generalitat quantes en va fer? I els Ajuntaments? Era llavors que s'havien de queixar, mobilitzar... ara posar modificacions a les bestieses brutals que estan fent no serveix de res.

La plana del Montgrí mai més tornarà ser la plana dels déus, com cantava en Lluís. El conseller Nadal quan era a l'oposició va dir que "si no existís Salvem l'Empordà s'hauria de crear". I ara en el Govern, els fa nosa. Potser posen el dit a la llaga.