En defensa de la festa de Santiago Apòstol

Jaime Serrano de Quintana.

President de Gerona Inmortal.

El passat dia 25 de juliol, dia de Sant Jaume Apòstol, el col·laborador habitual d´aquest rotatiu Quim Curbet posa en qüestió la celebració d´aquesta festivitat a la seva columna Barretades.

Simplement aquesta Associació Cultural vol defensar sense fissures la vigència i la necessitat de la celebració de la festa de Santiago Apòstol. I ho defensa pel fet que encara que no fos certa l´estada de l´apòstol a la nostra Pàtria, i deixant de banda la veracitat històrica de la seva aparició a la batalla de Clavijo, el cert és que la Reconquesta d´Espanya davant la invasió musulmana es va fer amb, per i per a la creu, i que Sant Jaume és com a mínim un símbol.

El contrari seria negar la nostra història i renegar de la nostra tradició i arrels, cosa que és, entre d´altres, un suïcidi col·lectiu.

Matemàtiques

Vicenç Esteban i Pastor. L´Estartit.

En el món de la política, mai dos i dos són quatre. Les matemàtiques que utilitzen les formacions o partits polítics en els seus àmbits d´actuació no sempre afavoreixen els ciutadans.

Una petita mostra la tenim al Ple Municipal del dia 6 d´agost, que va tenir lloc a l´espai de Can Quintana de Torroella de Montgrí. Va quedar ben clar que el govern municipal va per una banda i els veïns anem per una altra.

Les votacions a mà alçada que es varen produir, per acceptar o rebutjar dues mocions a l´entorn de les polèmiques obres de reurbanitazació de les fases II i III de carrers de l´Estartit, varen ser l´expressió mes barroera de l´actual política municipal. Cal dir que la moció presentada per CiU (actualment en l´oposició) no va tenir el vistiplau de la resta de regidors del govern. Sí, en canvi, la moció presentada pel govern va obtenir una àmplia majoria per ésser considerada com a vàlida, amb el vot negatiu i coherent de CiU.

Seguim en mans d´uns irresponsables que només desitgen, l´empobriment de moltes famílies. Potser és el càstig que ens mereixem com a propietaris afectats. La qüestió és tirar endavant aquest maleït projecte costi el que costi. És ben significatiu que un dels càrrecs força representatiu de l´Ajuntament va aconsellar a un veí amb problemes de finançament per fer front al pagament de les contribucions especials que anés als serveis socials. Tot plegat, patètic.

A la política s´hi ha d´arribar amb un esperit de servei a la ciutadania. Això s´oblida amb molta facilitat quan ja s´ocupa una cadira amb un sou complementari ben sucós.

És una llàstima que els ciutadans no tinguem la possibilitat durant les legislatures, de fer una reflexió que permeti enviar a l´atur als nostres representants de les institucions, que no són capaços de vetllar pel benestar del poble que els ha escollit.

S´han aixecat veus demanant dimissions i és possible que aquesta demanda sigui mes generalitzada. Veurem si entre tots es poden obrir ponts de diàleg, que ara més que mai són urgents i necessaris.

Política de pessebre

Freddy G. Bru. Girona.

Segons sembla, com que el subsidi del PER als agricultors andalusos dóna tan bons resultats electorals al Govern, aquest està estenent aquesta política de pessebre als principals sectors de la nostra societat. Així, uns sindicats sense a penes afiliació viuen de les subvencions de l´Estat, fet que explica que no s´hagin mobilitzat malgrat la quantitat d´atur que tenim. També s´expliquen les subvencions a un cinema que pocs van a veure i que menys agrada, així com les prebendes de què gaudeix l´SGAE, a canvi de les reiterades manifestacions de cineastes i artistes a favor del Govern. I al mateix tipus de política respon el decret sobre la televisió digital, acabat d´aprovar, que descaradament afavoreix Mediapro, a canvi del també descarat suport al PSOE i els atacs al PP de tots els mitjans de l´esmentat grup. Pel que sembla ens sobren els diners, doncs finsa podem permetre´ns que, en plena crisi, el Ministeri d'Exteriors destini 28.810 ? a finançar una festa gai a Zimbabue. La magnanimitat de Zapatero no té límits.

Nova prestació? A canvi de què?

joan enric carreras mercader.

CELRÀ.

He llegit que una bona part dels que «gaudeixen» de la prestació d´atur, quan la tinguin exhaurida, possiblement els pagaran 400 ? perquè no es rebel·lin contra unes mesures «inventades» pels nostres polítics.

Faré un petit llistat: diners als bancs perquè facin de bancs i no en fan, ells paguen els seus deutes i ara venen assegurançes; diners a les multinacionals de l´automòbil perquè puguin continuar fent cotxes, però els que hem de comprar-los, res, bé, una petita ajuda, que la tornen a recuperar via impostos; a les empreses, res, solament els queda la solució de treure personal, a moltes empreses els aniria millor invertir en nous sistemes i més automatitzats, però per invertir, ningú té diners i menys per posar-los en una fàbrica. Perquè avui l´empresari ja no és la persona respectada i admirada perquè a canvi d´uns «possibles beneficis» donava llocs de treball i gràcies a aquests llocs, la resta podíem tenir un sou que ens permetia mantenir una família. Ara l´empresari per al treballador és un explotador, per a l´administració, un més que possible defraudador, i per als nostres governants és una rara avis, perquè com que ells tenen el sou assegurat no pensen que la creació de riquesa és precisament, la transformació d´una matèria base a un producte i que aquesta manufacturació és precisament el que augmenta el PIB. Tornem al començament, a qui volen enganyar?

Agraïment

ROSA MARIA SANTAMARIA GUIRADO.

LLORET DE MAR.

Des d'aquestes pàgines vull donar les gràcies a totes les persones que en algun moment s´han interessat per la salut de la meva mare, la Maria Dolors Guirado.

Desgraciadament ens va deixar el dia 17 del passat mes de juliol, el mateix dia del seu 88è aniversari, després d'una curta malaltia.

Vull fer-ho d'una manera molt especial a tota la gent de l´edifici Montecarlo «A», del barri dels Pins de Blanes, a tota la gent del mateix barri, al Sr. Placis i família, als amics de Lloret, a l'equip mèdic del Dr. Casas i personal de la quarta planta de l'Hospital de Calella i voldria expressar la meva gratitud a tot l'equip de Pades de Lloret de Mar, per la seva amabilitat i bon fer.