A Anglès tampoc tenim la foto del president Montilla

pere espinet coll.

Portaveu Grup Municipal PAU. anglès.

Sembla que en alguna població hi ha hagut algun enrenou per l´absència de la foto del president José Montilla.

No cal dir que la presència d´una foto, senyera o altre símbol depèn de la voluntat de l´equip de govern. A Anglès en la sala de plens la foto dels diferents presidents de la Generalitat han estat presents aquests darrers anys: Terradellas, Pujol, Maragall, excepte la de l´actual president Montilla. El grup PAU, que estem a l´oposició, creiem que la no presència de la foto de l´actual president és exclusivament una decisió dels grups de l´equip de govern CiU i PSC. Si els dos grups creuen que no és una prioritat o que no cal, de ben segur que amb aquests dos anys han tingut temps de valorar-ho

PAU no pensem entrar en polèmiques ni fer llenya de l´arbre. El que ens mou és treballar per Anglès. Continuarem presentant les propostes que CiU i PSC varen votar en contra, és a dir, CiU i PSC varen dir que no al geriàtric, no als llibres de text gratuïts, no al pavelló per a la gent gran, no a més ajudes socials, no als filtres d´aigua per als centres educatius, no a més neteja i així fins arribar a prop de cent propostes.

Esperem i desitgem que reflexionin i acceptin les nostres propostes ja que el principal beneficiat és el poble d´Anglès.

Les beceroles

Lluís Torner i Callicó. Girona.

No sabem què deu haver-hi a l´ambient però hem de convenir que aquest estiu ens costa de passar, això que es tracta, fins i tot, d´una època que, en el decurs de tot l´any, és esperada amb il·lusió per molta gent, ja que tothom, qui més que menys, fa vacances, un mot que generalment equival a dir: Descans, projectes, il·lusions, excursions, viatges, afeccions, etc. D´aquesta estranya sensació no ens n´escapem ni els que estem jubilats, tot i que sembla que no hauríem de tenir problemes en aquest sentit, tret d´aquells que ens busquem nosaltres mateixos, quan no sabem estar parats i cerquem coses a fer. Què passa? Ens preguntem; llavors, és clar! hem d´acabar convenint que és l´entorn que vivim, doncs actualment s´hi palpa un considerable grau de desencís, només cal veure o sentir els mitjans d´informació, hi manquen les bones notícies: L´economia no va bé, la crisi no baixa, els parats augmenten, i hi ha empreses que tanquen. La inseguretat s´incrementa. Els polítics no s´entenen, en lloc de dialogar, es discuteixen. La natura es rebel·la, amb focs, ­aiguats, terratrèmols. Cal, però, que intentem no perdre el nord, no deixar-nos guanyar pel pessimisme, valorar degudament qualsevulla millora que es noti, per petita que sigui, plantejar-nos projectes a la nostra mida, il·lusionar-nos fins per les coses més senzilles, etc. En aquest darrer terme, per exemple, ahir es varen tornar a col·locar les escultures de Torres Monsó, que s´havien retirar amb motiu de les obres del Santa Caterina, representen les quatre primeres lletres de l´abecedari, si voleu és una cosa ben simple, però ens recorden les beceroles, l´alfabet que vàrem aprendre de petits, pensar-hi ens fa una certa alegria, i si a més ens agrada jugar amb les inicials, podem donar-los un contingut, se´ns n´acut un, entre d´altres: Amb Bon Clima Democràtic. Bé! si voleu són elucubracions d´estiu, però per quelcom s´ha de començar, no us sembla? Bon acabament d´estiu.

El Sun Village i els mals palauencs

Lluís Mont i Carreras. Portaveu de

CiU a Palau-saverdera.

És lamentable que la senyora Lliberata Macau utilitzi el Sun Village com a arma política. Hi ha 42 famílies que podrien perdre la casa i això no us ho podeu prendre a la lleugera. Mentre l´equip de govern treballa per buscar solucions, vostè i els seus companys d´UP i alguns de l´Associació de Veïns de Palau-saverdera es freguen les mans demanant responsabilitats.

Jugar amb un tema tan delicat com ho és el Sun Village és donar mostra de manca de consciència, encara que, en el seu cas, Sra. Macau, i veient com actua en l´àmbit més estrictament personal, ja sospitàvem que de consciència vostè no en deu tenir gaire. Fer política amb el Sun Village, sense tenir en compte el patiment de les 42 famílies, és ser un mal palauenc.

No tota persona que està a l´oposició és dolenta, mentidera i qualificable com un mal palauenc. Benvingudes siguin totes les oposicions constructives, però nosaltres criticarem sempre l´oposició que feu vosaltres (UP i alguns membres de l´Associació de Veïns). Una oposició basada en la mentida i en la rancúnia que només busca l´alcaldia a costa de tot i de tothom.

Vostè sembla preocupada pel tracte que l´equip de govern de CiU va dispensar en anteriors mandats als regidors del PSC i d´ERC i nosaltres volem recordar-li que van ser precisament companys seus d´UP i de l´Associació de Veïns els que van tractar molt malament els representants d´aquestes dues formacions abans i després de les darreres eleccions.

Ara heu fet una estratègia per sortir sovint a la secció de cartes al director dels diaris amb crítiques cap a la gestió de l´equip de govern. Que trist que és veure com uns regidors que han decidit no parlar durant els plens opten, en canvi, per fer una política de cara a la galeria, sempre a través dels mitjans de comunicació.

Podria semblar que sou molts els que signeu les cartes que envieu als diaris, però a Palau sabem que sou quatre o cinc famílies (algunes d´emparentades) que us aneu repartint la feina. És lamentable que els regidors d´UP no donin la cara, no facin la feina que el poble els ha encarregat i s´amaguin sota la firma d´amics i familiars per llançar dards a l´equip de govern.

L´alcalde no va cometre cap error en el moment de concedir la llicència del Sun Village. En tot cas, va ser el ple de la Corporació que, basant-se en el que deien els informes tècnics, jurídics i administratius, va prendre una decisió sense cap vot en contra. Fins i tot la ­persona que després va denunciar els usos estava conforme amb l´acord.

Després d´una llarga instrucció, el jutge ha fet una interpretació diferent a la que va fer el Ple en aquell moment i és precisament ara que surten les crítiques, com la seva, a pilota passada. Si vostè hagués estat a l´equip de govern hauria actuat com nosaltres, perquè les decisions a l´Ajuntament es prenen sempre a partir dels informes tècnics pertinents.

És veritat que UP no existia quan es va donar la llicència, però el 25 de juliol de l´any passat, quan els advocats els van demanar suport per tirar endavant una possible solució, ells van dir que no. No van signar el full de ruta que els van plantejar els advocats i van destapar la seva estratègia: aconseguir l´enderroc del Sun Village per, després, aconseguir l´alcaldia.

Des del 25 de juliol de 2008, UP té el 90% de la culpa de totes les complicacions que ara afrontem. Aquell dia no van estar a l´alçada que els pertocava com a representants electes del poble i des de llavors fins a la data d´avui no han presentat cap alternativa per mirar de solucionar un problema que és de tots.

Vigileu amb Ryanair

martí fernández alarcón.

sant feliu de guíxols.

Al mes de febrer i a través d´Internet la meva dona va comprar un bitllet d´anada i tornada a Madrid amb Ryanair. El vàrem anar a buscar una setmana abans i ens van dir que només es podia treure quatre hores abans de què s´enlairés l´avió; va passar la setmana i varem anar a buscar els bitllets.

El passat dia 7 d´agost vàrem fer la mateixa operació: anem a buscar dos bitllets reservats amb anterioritat per a la meva dona i la meva filla, tres hores abans de què s´enlairés l´avió i ens diuen que han de pagar cada una 45?, un total de 90?, perquè han retirat els bitllets a última hora i que ho haurien d´haver fet entre 15 dies i les últimes 4 hores abans d´enlairar-se l´avió. La meva dona els diu que aquesta norma no sortia enlloc i que al febrer li van dir el contrari; el noi contesta que és una norma nova i que si volen pujar han de pagar els 90 ?. Al costat de la meva dona hi havia una noia d´uns 18-20 anys plorant perquè faltaven 3 hores perquè l´avió s´enlairés i no hi podia pujar perquè no tenia els 45 ?.

Aquesta estratègia de treure diners als seus usuaris és lamentable, trista, usurera i miserable, senyors de Ryanair. Presumptament aquesta acció que han fet vostès té un nom i suposo que vostès en tenen un altre de més lleig encara. Deixo a l´elecció dels lectors d´aquest diari el nom i qualificatiu que es mereixen vostès.

Mas Ramada també ès Girona

XAVIER FERRER BOIX. girona.

Des de fa sis mesos, la barriada de Mas Ramada, del sector est de Girona, ens sentim desatesos i marginats per l´Ajuntament de Girona. Si bé abans ja teníem una situació precària d´inseguretat i brutícia (problemes que avui dia encara són presents al barri, els quals encara no s´arreglen tot i tenir una fàcil solució) ara ens trobem, a més, que fa mesos que demanem una solució per a la millora del trànsit entre barris. Per fer-ne cinc cèntims, la barriada de Mas Ramada es troba entre Vila-roja i Font de la Pólvora, dos barris que generen molt de trànsit entre ells; tot aquest ­trànsit ha de travessar la nostra barriada. Perquè no fossin els mateixos veïns els que acabessin patint aquest trànsit, l´AAVV va idear un sistema bastant eficient, que el repartiria tant a dins com a les entrades i sortides. Doncs bé, totes les propostes que s´han presentat a l´Ajuntament sempre han estat desestimades i totes menys una han ­estat refutades oralment i sense cap tipus de raó de pes. L´Ajuntament va proposar quatre propostes que no fan que el trànsit deixi de ser el problema. Així doncs, la gran majoria dels habitants del sector han optat per protestar des de casa, penjant cartells per tal de mostrar el seu ­desacord vers la negativa de l´Ajuntament. Consignes com «Tots paguem impostos, igualtat de condicions» o «Neteja de xeringues ja!» són presents als balcons dels ­veïns. Només demanem que l´Ajuntament ens escolti i que no ens tanqui les portes proposant-nos altres mesures que ara mateix no demanem per tal de fer callar les nostres reclamacions.

(Neteja dels carrers, presència policial, prou ionquis i xerin­gues?)