La imatge de Pals i les festes dels joves

Cristina Castillón Mezquita. PALS.

Sóc una veïna de la Platja de Pals, que desde fa vuit anys gaudeixo junt amb la meva família de la calma, el mar i les Illes Medes.

Aquest bell indret de l'Empordà, es mereix ser reconegut i valorat per la qualitat del seu paisatge i el turisme tranquil i familiar. No obstant, sembla que al senyor Alcalde de Pals no li interessa cuidar aquests aspectes i prefereix organitzar festes dos dies consecutius. La primera, dins dels actes de la festa major de la Platja de Pals, amb música molt agradable del grup Tràfic fins a les tres de la matinada. En canvi, la segona, amb el nom de "nit jove", fins a les set del matí del passat 13 d'agost. Centenars de joves van envair la platja i les terrasses dels baixos dels apartaments propers al concert i van fer les seves necessitats per la platja, els murs de les cases i fins i tot dins d'algunes terrasses. Van consumir tot tipus de drogues, sense que cap efectiu policial controlés res.

És aquest el turisme que vostè vol?

Senyor Alcalde, tingui vostè la certesa que aquest tipus d'esdeveniments repercuteixen molt negativament en la imatge del seu poble, per què la Platja de Pals també pertany al seu municipi, no?

El pàrquing de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

BERNARDÍ ESPONA SUBIRANA. Sant Feliu de Guixols.

Escric indignat per la forma de funcionament d'aquest pàrquing,

obren a les 20.30 hores, cues desde fa anys, si t'has deixat la targeta d'abonat has d'esperar que vingui un abonat abans d'aquesta hora.

Es llastimós que una ciutat tingui un pàrquing al centre tan deplorable.

Vaig fer una carta a principis de mes, però res. Hi ha un cotxe abandonat fa anys i allí està. Crec, com a advocat, que seria qüestió d'empendre alguna acció, ja que els senyors no estan disposats ha cap canvi.

En una ciutat on els comerciants, bars, parades del mercat han d'aguantar les cues busquem solucions. És ben fàcil, quan és complet, cotxes cap un altre lloc així funcionen a la resta de Catalunya.

Sembla que no ho vulguin entendre. La gent hi aparca , el vuitanta per cent, per feina. És qüestió de gestió senyors de Dornier.

Expectativa de cara

al nou curs

M. Dolors Masmartí Vila. vilobí d'onyar.

Estem a l'espera del nou curs escolar, que començarà el dia catorze de setembre. Convençuts que l'educació és el millor camí per la civilització i la pau, esperem que el treball que ha estat elaborant la Conselleria d'Educació doni bons resultats. La nova llei d'educació tan treballada, l'experiència aconseguida mitjançant la prova feta als escolars de sisè de bàsica i l'ajustament de professorat que han anunciat pel pròxim curs, esperem que sigui per aconseguir que Catalunya deixi de ser valorada com un fracàs escolar d'un 28,4%, segons diu el Ministeri d'Educació.

Ens trobem en un temps embrollat i cal que sapiguem descobrir als escolars que no és suficient viure amb visió de present, que cal projectar el futur i ells en són els promotors. Si tot aquest treball de la Conselleria va orientat a una sòlida educació deixaran de produir-se baralles i conflictes als Instituts i naixerà un llenguatge ètic entenedor per a tots. Esperem el resultat.

A Anglès també tindrem la foto

del president Montilla

Pere Figuereda i Cairo. Batlle d'Anglès.

M'ha sorprès la carta apareguda en aquesta mateixa secció per part del senyor Pere Espinet i Coll, portaveu del Grup Municipal PAU a Anglès, sobre l'absència a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Anglès de la foto del Molt Honorable President de la Generalitat senyor José Montilla i Aguilera, sobretot perquè sempre m'havia pensat que les peticions dels regidors s'adrecen a l'Ajuntament a través del Registre General d'Entrada de l'Ajuntament i ara resulta que anava equivocat i que s'adrecen al director del Diari a través de la secció de Cartes al Director.

Aprofito per demanar la modificació legislativa de l'art. 38.4 de la Llei 30/92, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú i afegir que les sol·licituds, escrits i comunicacions adreçades als òrgans de l'administració també podran presentar-se a les Cartes al Director dels diaris.

Això m'ha fet buscar la fotografia de la meva presa de possessió com a batlle d'Anglès i efectivament he comprovat que en aquella data ja no hi era. Així doncs com que a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Anglès no hi ha la fotografia del Molt Honorable President de la Generalitat, Sr. José Montilla i Aguilera, ho solucionarem ràpidament de la manera que se solucionen aquests problemes i és demanant una fotografia a Presidència de la Generalitat i una vegada rebuda, col·locant-la a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Tant de bo solucionar problemes com el subministrament d'aigua, amb la construcció de dos nous pous i la construcció d'una potabilitzadora per garantir-ne la qualitat s'haguessin pogut fet tan fàcilment com posar una foto a la Sala de Plens, però ja se sap que qui no té feina el gat pentina.

Com que hi ha a qui li encanta sortir als diaris amb afany de notorietat, aprofito per comunicar-li-ho via premsa, i així podrà dir que aquest mes ha aconseguit sortir més d'una vegada al diari.

Moltes felicitats.