La tardor que ve

Lluís Torner i Callicó. GIRONA.

Un cop acabat de passar el mes d´agost, amb l´arribada de setembre, malgrat que encara manquen uns quants dies per l´acabament de l´estiu, generalment ja ens comencem a fer la idea que som a la tardor. Així doncs aquest novè mes del calendari s´esdevé una mena de període de transició, entre les vacances, la rauxa o el lleure estiuenc -pels que en puguin gaudir, és clar!- i el començament d´una nova etapa o inici d´un nou curs. No sabem ben bé per què, però ens anem adonant que, a mesura que ens anem fent grans, quan anem ja camí de la setantena, per a molts la tardor s´esdevé l´estació que ens tramet una sensació més intensa de pau i de serenor, més que no pas la primavera o l´estiu, més proclius per a les fortes emocions, el neguit, la rauxa, el moviment, etc. Dit això, però, enguany sembla que ens ho volen posar un xic difícil i que se´ns presenta una tardor ben poc engrescadora, ja que a part dels efectes de l´actual crisi, que sembla que de moment no ens vol deixar, tenim el tema de la grip A o nova, de la qual ens en estan parlant tant, a tots els nivells i des de tots els mitjans d´informació, que ens fa témer un panorama un xic preocupant, ple d´incerteses i fins d´alguna contradicció, ja que tan aviat ens diuen que estiguem tranquils, com que hem de prendre un munt de precaucions, per evitar-ne les conseqüències i mentrestant ens van enumerant el nombre de baixes que s´estan produint. No seria millor, pensem, que no ens en parlessin tant, i s´anessin prenent les mesures necessàries per poder fer-hi front, fent que poguéssim disposar de les corresponents vacunes, per a tothom, abans que no comencin a augmentar el nombre d´afectats, en lloc de fer-ho a finals d´any, com sembla que està previst. És el nostre parer.

Exagerar a Cadaqués

Hugo Garcia Perez. Cadaqués.

Dalí va dir: «De l´únic que el món no es cansarà mai és d´exagerar» i en aquest cas crec que l´exageració és la que s´està utilitzant.

Anirem per passos; primer em sembla que et contradius o dónes una afirmació errònia, dius que la música no és el problema, si no que l´horari (3 de la matinada?) perdó que et digui, els concerts són a les vuit del vespre, quan si t´agrada la música no t´hauria de molestar sinó tot el contrari. En finalitzar el concert la música ambiental que surt dels altaveus regnats per un i-pod, és impossible que et molestin i si et molesta... Houston we have a problem.

Et semblaria bé que una persona a la muntanya li molestés el soroll de les vaques, o que en una església li molestessin les campanes o que a Cadaqués et molestés sa tramuntana o que a la gent d´un bar li molestés la música o simplement el soroll de la màquina del cafè, no et semblaria bé, oi? Per tant em fas pensar que més que moure´t per drets humans et mous per interessos polítics i personals.

En segon terme, ja que parles de drets i d´obligacions jo et parlaré d´educació i civisme, crec que la comunicació amb les persones sempre et fa arribar a bon port i el que tinc entès és que no s´ha ni dedicat a parlar amb els cambrers del bar ni amb en Bruno Oro.

És una falta de respecte per els cambrers dir que el carrer està brut de gots i porqueria quan es passen hores netejant la via pública.

En tercer lloc, més val callar que dir tonteries, perquè l´alcalde que dius que no compleix la llei ha estat democràticament elegit per nosaltres, els veïns de Cadaqués que vivim tot l´any aquí per guanyar-nos la vida i no com d´altres que vénen a l´estiu a posar-se morenos i estar amb «tranquil·litat» i després són els que més es queixen, aquí els anomenem pijos.

A l´hivern aquí vivim de la tramuntana, de l´olor de mar, del peix, de l´art i de la il·lusió, i tu ens estàs prohibint un parell d´aquests punts i pensa que ja és la cinquena falta de respecte envers els cadaquesencs.

Et convido a prendre un cafè o un mojito al Talla i que disfrutis una estona de la música, i el dia que a les tres de la matinada la música estigui en un volum que et pugui arribar a molestar, en comptes d´amenaçar i trucar la policia, parla i de ben segur que s´abaixarà el volum de la música i a sobre tindràs el respecte dels cadaquesencs.

La mateixa història amb la Policía Municipal de Girona

mireia vilà boada. girona.

He quedat ben parada llegint la carta al director del senyor Pere Roura i Garrigolas del dia 28 d´agost. El que explica aquest lector és el mateix que ens ha passat a nosaltres. El dia 25 d´agost vam rebre una multa de l´Ajuntament de Girona. En aquesta se´ns informava que el dia 22 de maig vam estacionar el vehicle en una zona senyalitzada com a reserva de transport públic de viatgers i el més sorprenent és que com a causa de la no notificació a l´acte de la denúncia apareix que el conductor era absent en aquell moment. Resulta que aquell dia de maig la meva mare va haver de parar un moment davant de correus i ho va fer sense obstaculitzar l´entrada o sortida de transport públic en aquella zona. En aquell mateix moment es va parar darrere nostre un cotxe de la Policia Municipal. Els agents, sense baixar del cotxe, van indicar-nos que havíem d´abandonar aquell lloc. Així doncs, la meva mare va treure el cotxe d´allà. En cap moment ens van indicar que allò comportaria una sanció i ara, després de tres mesos, ens ha arribat la multa de 90! Entenem que calgui sancionar els ciutadans quan fem alguna cosa que no és correcte, el que no entenem i no volem tolerar és que els agents de l´ordre abusin dels ciutadans mentint a l´hora de posar multes. Això és actuar amb molt mala fe. Per últim mencionaré que si la meva mare hagués volgut aparcar el cotxe allà ho hauria pogut fer, ja que és minusvàlida i té la corresponent targeta d´aparcament per a minusvàlids que, tal com ens van indicar al mateix ajuntament, li permet aparcar fins i tot en els llocs d´estacionament reservat a transport públic.

Si els agents haguessin baixat del cotxe ho haurien vist. Veig que el nostre no és l´únic cas, així doncs, demanaria als agents que s´hi mirin una mica més a l´hora de posar multes.

Qui cobra la resta? L´alcalde, el conseller, o qui?

jorge trias. celrà.

Ahir, la grua de Llagostera se´m va emportar el cotxe. El tenia mal aparcat. En anar a recollir-lo, em van cobrar, en concepte de servei de grua del vehicle, 103 euros. Ho vaig trobar molt car, i com que em vaig apuntar el nom i el telèfon del camió que va emportar-se´l, avui hi he trucat preguntant el preu de quant valdria recollir un vehicle i portar-lo a uns 3 quilòmetres. I he quedat sorprès que l´empresa Grues Puig em digui que val 50 euros. Per tant de 50 a 103 euros, qui els cobra? O és que potser els donen a una ONG? O potser són per pagar el beure als esforçats agents i guardar-los de la calor