Mossèn Font

Marià Lorca i Bard. exalcalde de

Figueres

Gràcies pel vostre llibre. Gràcies a la seva lectura he tingut oportunitat de reviure tot un seguit de grates vivències: La fundació de l'Escola de Laringectomitzats de l'Alt Empordà el 84, dirigida fins avui pel bon amic Josep Muñoz, que encara fa clases de recuperació de la veu a la Llar dels Jubilats. El lliurament de la Fulla de Figuera de Plata al Mèrit a les Filles de la Caritat de St. Vicenç de Paül el 86. L'enterrament de mossèn Albert al Panteó del Fills Il·lustres de la Ciutat el 87. L'homenatge a l'entrenyable Sr. Cuadras el 88. La trobada a Pontós, "el Graner de l'Empordà" amb motiu de la Festa Major de Pontós la tardor d el 89. Gràcies al vostre llibre, més enllà de les meves vivències personals, he pogut copsar el perquè us ha satisfet fer de mestre, perquè us omple d'alegria ser capellà i perquè la vostra vida exemplar traspua bondat pels quatre costats. Gràcies mossèn PereÉ Gràcies per tanta i tan bona feina. Gràcies per aquest llibre, la lectura del qual, us ho confesso, m'ha fet bé. No és vostè qui ens ha de donar les gràcies, som nosaltres qui amb tot l'agraïment li hem de dir: Gràcies!

No ve d'un pam

JOSEP RUIZ GARCIA. SANTA COLOMA DE FARNERS.

Això deia La Trinca en una de les seves cançons dels anys setanta. I això es el que deu pensar l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, quan proposa al ple assumir un "error d'amidaments" en la reforma i ampliació de la Biblioteca Municipal quantificat en uns 100.000 euros. Déu n'hi do el tècnic que va prendre les mides! En una empresa privada ja l'haurien fotut al carrer immediatament de comprovar la seva "capacitat d'amidar". La societat colomenca s'està acostumant a empassar-se les absurditats mes grans sense fer ganyotes i el govern de CiU, ERC i PSC de Santa Coloma es va envalentonant i cada cop les fa més grosses. Emparant-se sempre en informes de l'interventor o el ?secretari, que mai ningú no ha vist, ens les va volent fent empassar com rodes de molí. La propera vegada que faci obres a casa ja em previndré que el tècnic que em faci els amidaments no sigui el de l'Ajuntament. M'hi jugo el panís, com es diu a les Terres de l'Ebre. El Sr. Alcalde de Santa Coloma deu creure, com molts, que el ?diner públic no és de ningú. I és clar, així és que no ve d'un pam.

Gràcies

maria bolaños. riudellots de la

selva.

Fa 26 anys va néixer el meu germà, en Gregori. Poc després, els meus pares es van adonar que no parlava i va començar un llarg camí per consultes d'especialistes. Ningú ajudava i tot eren traves. A l'escola l'arraconaven perquè era "el nen especial". Li van ?diagnosticar la síndrome de Lange, amb una discapacitat del 65%. Té problemes per parlar i per racionalitzar les coses però és totalment autònom.

Després de molt temps fent una vida més o menys normal, fa uns quatre anys van detectar que alguna cosa no rutllava. Ens van dir que els ronyons no li funcionaven i que havia de començar diàlisi amb urgència i esperar un donant.

El 22 d'agost ens van trucar de l'Hospital Germans Tries i Pujol, Can Ruti. Hi havia un donant! Va ser un dia intens. Per una part, vam sentir alegria; i, per l'altra, una por inevitable per l'operació. Va ser emocionant perquè, si tot anava bé, podria tornar a fer una vida normal, encara que a ell li costés d'entendre-ho. L'operació va ser un èxit. Avui el tenim a casa i té unes ganes boges d'agafar la moto i sortir al carrer.

Amb aquestes línies vull donar les gràcies al Dr. Turget de l'Hospital Dr. Josep Trueta; a la Unitat de Diàlisi de la Clínica Girona; als seus taxistes. De l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, al Dr. Lauzorita, als cirurgians Dr. Ibarz, Dr. González, a la Dra. Navarro, la Dra. Cañas, Dra. Bayès, als infermers Laura, Paco, Eli, Conchi, a tot el Servei de Nefrologia, Unitat de Diàlisi i Trasplantament, a la Unitat de Reanimació, i a la Dra. Cristina (neuròloga) i totes aquelles persones que l'han tractat durant aquests quatre anys.

Gràcies pel tracte tan humà i professional rebut per tots vosaltres.

La Diada de Catalunya

Gemma Ros Valls. blanes.

Celebrem la diada de Catalunya, i em pregunto quin és el sentit del catalanisme. Penso que és un pen?sar, actuar i governar en favor de tots els catalans d'ara i del futur.

Si el catalanisme és això, no en?tenc com algun partit polític ca?talà, com per exemple Esquerra Republicana, demana la llei de l'avortament negant així l'existència dels catalans no nascuts. On és aquí el sentit del catalanisme?