Existeix la Cope a Girona?

MARTA GARCIA. girona.

Si per alguna cosa es podia escoltar l´emissora COPE a Girona, era pels programes que es feien des de la capital gironina i que tenien una bona dosi de proximitat al mateix temps que aconseguien suavitzar el missatge que aquesta emissora envia des de Madrid. Últimament però, ni això. El magazín diari ja no existeix, i amb aquesta mesura, s´han carregat tota la identitat que l´emissora podia tenir a Girona. Em pregunto doncs, per què aquesta ràdio ocupa un espai en el dial, quan hi ha tants grups interessats a obtenir una freqüència per emetre de ben segur informacions properes als ciutadans de les comarques de Girona.

El cartell de Fires

JOSE MARIA BOSCH. GIRONA.

Cada any, quan arriben les Fires, hi ha dues coses que ens interessen de forma molt important: Qui farà el pregó i què dirà, i com serà el cartell de les nostres Fires.

Aquest 2009, el pregó l´han fet els germans Roca, del restaurant El Celler de Can Roca: una gran decissió. Probablement, si hi ha uns clars ambaixadors de Girona a fora de casa nostra, aquests són els germans Roca. I, de la seva didàctica i savoir faire, no en tenim cap dubte, ateses les seves aparicions en els diferents mitjans audiovisuals.

I el cartell?

Quin desastre! Què és això? Què tindran a veure les Fires de Girona -les nostres estimades Fires- amb els «esternocleidomastoidals»? He llegit avui en el suplement de La Vanguardia, les «raons» del cartell.

No ens enganyem. No hi val qualsevol tonteria per justificar un cartell tan rematadament lleig.

Hem tingut molts cartells en la nostra història recent: uns de més reexits, uns altres de més complicats per a la gran majoria de gironins. Uns i altres, fins ara, tenien algun sentit i alguna relació amb les Fires. Aquest any és el primer en què el cartell no hi té res a veure. Sembla un dels pòsters que es pengen en una classe de ciències naturals per tal que els alumnes puguin apendre, un a un, els diferents músculs del cos: les paròtides, l´orbicular dels ulls, el frontal...

I les sèries de Fibonacci?... Suposo que per tal d´estudiar el que haurem d´esperar, de mitjana, per tal de pujar al tren de la bruixa!

Quina vergonya!

La Catalunya profunda

Juan de Dios Puerta Almagro. CALONGE.

Ja que els responsables de les institucions de Catalunya que tenen les competències sobre aquests assumptes no responen a les meves cartes i tampoc actuen, he decidit plantejar a la ciutadania en general una sèrie de qüestions per si de cas algú, amb coneixement de causa i un grau de responsabilitat suficient, pot ajudar-me a comprendre què està ocorrent.

És lícit que el gerent d´un hospital comarcal com el de Palamós (que bàsicament se sustenta de diners públics), ordeni a la direcció de recursos humans que reservi algunes places de treball per al seu fill i els fills d´altres caps durant els mesos d´estiu, encara que això suposi no renovar el contracte als treballadors que els ocupaven?

¿És normal que un hospital com el de Palamós es quedi sense energia elèctrica cada dos per tres malgrat que això suposi que deixin de funcionar tots els aparells elèctrics dels quiròfans, urgències, reanimació, respiradors, etc., i que els equips alternatius d´energia tampoc es posin en funcionament automàticament quan els problemes són externs?

És just que els diners que la llei i el conveni col·lectiu de la XHUP determina que han de col·locar-se per a la formació contínua de tots els treballadors, siguin utilitzats de manera discriminatòria i fins i tot per finançar altres activitats que no tenen res a veure amb la formació?

Si la verdadera Catalunya consisteix en la vida de la seva gent, per què ocorren totes aquestes coses amb total impunitat?

Es pot fumar als pàrquings?

lluÍs bonaventura brunet. GIRONA.

Fa tems observo repetidament que als pàrquings del centre de Girona a les hores punta mai estan engegats els sistemes d´extracció, per la qual cosa s´hi forma un núvol de fum negre altament tòxic just als punts de pagament, on et veus obligat a fer llargues cues quan vols recollir el cotxe. No queda clar si en mig d´aquest núvol de fum pots encendre una cigarreta. En una ocasió un treballador d´un d´aquests pàrquings em va confessar que els obligaven a apagar els extractors perquè consumien molt. Ja sé que la resposta a aquesta carta serà que tots els pàrquings compleix tan estrictament la normativa però m´encanta perdre el temps.