Prou!

Josep Rua Borràs. OLOT.

Prou de demanar perdó a qui em trepitja; a qui no pot viure sense emprenyar l´altre; que els polítics, un cop asseguts a les seves poltrones, no facin res més; que els estafadors campin a la seva sense por a la justícia; que la mà dreta no sàpiga què fa la mà esquerra; que la gent vagi pel món trepitjant els altres impunement i que els trepitjats per por a la reacció dels qui trepitgen, no els diguem res; a passar per bo el dolent; a esperar que els altres ens treguin les castanyes del foc; a esperar que els que manen arreglin tot el que va malament.

Ja és hora que nosaltres, les persones del carrer, sense cap càrrec polític, comencem a arreglar les coses que trobem que no estan bé, perquè ja fa massa temps que esperem que l´autoritat competent apliqui les mesures necessàries per arreglar tots els problemes de la vida diària. Si la societat actual no està gens d´acord a seguir cap norma, sigui del tema que sigui, proposo que entre tots, escrivim unes noves normes d´acord amb l´actualitat.

Si els polítics volen el meu vot, que treballin per aconseguir-lo, que em demostrin que saben posar a la pràctica totes les promeses electorals.

Jo també puc manifestar-me?

joan enric carreras mercader.

girona.

És referent a les manifestacions de treballadors de les empreses amb problemes (de molts treballadors, és clar); tallen les vies de pas per fer-se veure i reivindicar llocs de treball (pagats, suposo) i els mitjans de comunicació ho escampen a tort i a dret. Molesten a molts d´altres, però, cony, hem de ser solidaris, sí? Proposo que molta gent sigui solidària amb mi, i dissabte que ve tallem l´autopista, per reivindicar que a la nostra empresa ens arribin comandes, i si és possible cobrar-les, perquè, és clar, si em poso tot sol al mig de l´autopista, els diaris no diran que vull feina, diran que un que semblava que no estava bé del cap ha estat al mig de l´autopista fins que un camió l´ha aixafat.

Amics, espero la vostra solidaritat.

Olot Televisió respon al Sr. Julio Pérez

Albert Brosa. Director d´olot televisió.

Olot Televisió no té per costum respondre les crítiques -bones o dolentes- que es publiquen sobre la seva programació. Sempre hem entès que els nostres teleespectadors són ben lliures de considerar el que creguin i que ens ajudin a millorar els nostres continguts.

No és el cas de la carta publicada pel Sr. Julio Pérez, exregidor socialista a l´Ajuntament d´Olot, sobre la cobertura que va fer Olot Televisió de l´acte de col·locació de la primera pedra del nou hospital.

Per això aquesta vegada pensem que cal fer les següents consideracions:

1.- Olot Televisió va fer el seguiment de tot l´acte, va recollir les declaracions més significatives de totes les institucions que van prendre la paraula. En aquest sentit, vàrem entendre que, havent recollit les paraules del president de la Generalitat, no calia reproduir la intervenció de la seva consellera de Salut. També pel fet que, en la mateixa informació, es varen incloure les declaracions de l´alcalde d´Olot i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa.

2.- Els serveis informatius d´Olot Televisió han fet un seguiment exhaustiu del nou hospital, des que va ser projectat fins a l´acte de col·locació de la primera pedra. En anteriors reportatges emesos, hi va intervenir la consellera de Salut, com és natural. La consellera, a més, també ha estat entrevistada al plató d´Olot Televisió, parlant de l´hospital.

3.- Amb tot, no cal perdre el món de vista. L´acte de col·locació de la primera pedra del nou hospital no cal confondre´l amb la seva inauguració i posada en marxa. Si bé la primera pedra és important com a acte protocol·lari i polític, la seva inauguració és el que permetrà que doni el servei als ciutadans. I no en dubti que, allà, hi serà Olot Televisió, amb la cobertura que correspon.

4.- Efectivament, Olot Televisió també va recollir les opinions crítiques, sobre el desenvolupament de l´acte, del diputat al Congrés Sr. Jordi Xuclà, que va convocar els mitjans de comunicació una vegada acabat l´acte institucional. Aquestes declaracions es van emetre, amb tota cura, en una informació separada de l´acte institucional, per evitar barrejar-les. I es van emetre per l´elemental dret i deure del mitjà de recollir totes les opinions, especialment quan aquestes li són sol.licitades. Ni més ni menys que el que van fer els altres mitjans de comunicació allà presents.

5.- Olot Televisió no va deslluir l´acte, com afirma el Sr. Julio Pérez en la seva carta. Podem entendre que al Sr. Pérez, exregidor socialista de l´Ajuntament d´Olot, no li agradessin les declaracions dels representants de CiU, criticant algun aspecte de l´acte protocol·lari. Però voler matar el missatger, com ha fet en la seva carta, és propi d´altres temps, afortunadament superats.

Resposta a l´alcaldessa

de Sant Martí Vell

PERE PONS SAIS. SANT MARTÍ VELL.

Sra. alcaldessa:

Després de preguntar-te durant un any (en aquests plens que fas cada tres mesos a les 9 del matí!) sobre el POUM, em comuniques que ja el tens redactat i fas de perdonavides de pel·lícula i em deixes mirar el projecte un dia a la tarda! Envoltat dels teus guardaespatlles: el tinent d´alcalde i nebot, l´arquitecte Sr. Amador -qui vaig patir jo, quan estava al govern, amb les seves bestieses, com posar una industria càrnia al mig d´una urbanització- i l´advocat Sr. Oliva -que segons sembla milita al meu partit, i en privat m´aconsella unes coses però en públic em contradiu-. Però, jo sóc jardiner i no arquitecte i també sóc innocent i crec en la teva paraula i la del teu nebot, perdó, tinent d´alcalde i responsable d´Urbanisme, i em vaig creure que aquest POUM seria semblant, com em vàreu dir, al proposat quan jo era tinent d´alcalde en l´anterior legislatura. És per això que vaig votar favorablement la proposta inicial del POUM 2009 però considerant sempre que s´havia de parlar amb la gent del poble i allargar si fos necessari el termini de presentació d´al·legacions. Si jo vaig confiar en vosaltres estant a l´oposició, els votants vostres hi varen confiar quan us varen donar els seus vots. Ara ningú confia en vosaltres.

L´emocionat record d´Emili Casademont a Sylvia Morgan

Josep C. Vergés. barcelona.

Emili Casademont fa un emocionant record de la meva tia, l´actriu Sylvia Morgan (Diari de Girona, 15 de novembre). Escric Sylvia amb i grega, tal com surt al cartell de la seva primera pel·lícula, Arribada forzosa. Després, l´asfixiant castellanització del feixisme espanyol i la necessitat de rodar a l´espanyolíssim Madrid la feren escollir Silvia. La meva tia odiava el nom de pila que tenia i no volia de cap manera sentir-lo, així que sempre fou Sílvia per a nosaltres. Les meves tíes Núria i Madol estaran molt contentes del record africà de la seva germana gran que fa el memorialista Emili Casademont. Diari de Girona crec que és l´únic mitjà que s´ha fet ressò de la seva mort. Tants funcionaris de la cultura que tenim i quin poc metratge tots plegats! Potser no els agrada que no rodés pel·lícules en català, però que jo recordi estaven totes ­prohibides per Franco fins que ella es retirà a viure primer a Roma i ­després al desert d´Arizona, on ha mort no del tot oblidada gràcies a Girona, que té més cap que Barcelona