Carta per a la

Sra. alcaldessa

de Palamós

joan ball-llosera llagostera. president associació d'usuaris del medi natural de catalunya.

Per solidaritat la nostra Associació va donar ple suport a la manifestació contra la Reserva d'Interès Pesquer Palamós Illes Formigues. Més de dos mil persones van deixar clar que l'experiment Reserva no està consensuat amb els afectats, contràriament al que diu la ministra Espinosa i l'alcaldessa. Si ens volien obligar a sortir al carrer, una part del col·lectiu discriminat ja ha sortit. La societat civil organitzada ha dit clarament NO a la Reserva.

Sra. alcaldessa, sap molt bé que ni som demagogs, ni manipuladors, ni mentiders, ho pot intentar fer creure, però les coses son com són. No en té prou amb una manifestació? Vol perjudicar més el poble? El Fòrum Social del Litoral Gironí no és una entitat palamosina? No cal escoltar el Fòrum? Doncs qui escolta vostè? Imposar no és escoltar ni consensuar.

És lícit que el director del Museu de la Pesca doni d'alta la web en favor de la Reserva, utilitzant recursos de l'entitat municipal, defensant postures d'un grup de ciutadans, per anar contra la postura de l'altra part, amb diners que són de tots? Per què l'Ajuntament de Palamós no finança el Fòrum social del litoral gironí? Així també tindrien la seva web. Sra. alcaldessa, no anem bé.

Amb una senzilla pregunta sabrem qui manipula qui: Sra. alcaldessa, digui'ns exactament on es podrà fondejar i on no, quantes barques podran fondejar i a quines hores i, si el fondeig serà lliure i gratuït o no. Oi que no pot o no ho vol dir?

Discriminar una part de la societat civil, de la ciutadania, per raons de pensament o opinió, tractant-nos de mentiders, manipuladors i demagogs, tal com va explicant pel poble, deixa en molt mala situació la validesa política d'aquell que així es manifesta.

Aclariments al Gremi de Marxants

Josep M. Vergés i Figuerola.

president de l'associació de marxants de les comarques gironines i president de la confederació catalana d'associació de marxants (cocam)

En els darrers dies, el Gremi de Marxants de Girona i Comarques (GMdGC), ha fet arribar un full informatiu a tots els marxants, en el qual es desqualificava notòriament el treball dut a terme per l'Associació de Marxants de les Comarques Gironines. Per aquest motiu, voldríem fer uns breus aclariments i puntualitzacions:

1. Senyors/es del Gremi: el Pla Sectorial de Mercats no és més que un pla global creat per dotar els professionals del sector dels mitjans més moderns i efectius per desenvolupar la seva feina. Està pensat per ajudar els marxants, tant en l'àmbit individual com en l'àmbit col·lectiu. Per això, consta d'estratègies de venda, màrqueting, ús de noves tecnologies, conscienciació del respecte pel medi, però també i, molt important, crea vincles de coordinació i col·laboració del col·lectiu amb les diferents administracions i entitats relacionades directament amb el desplegament d'aquestes activitats comercials: administracions municipals, Departament de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Pimec, Cambra de Comerç, etc. En el seu dia, el projecte d'aquest Pla fou presentat i va rebre el beneplàcit del Departament de Comerç de la Generalitat de Catalunya, i a partir d'aquest punt s'han anat gestionant les actuacions necessàries per dur-lo a terme.

2. És obvi que per a una associació de professionals del comerç és imprescindible establir relacions i converses amb les administracions que gestionen i regulen l'activitat comercial al nostre país: ajuntaments (d'aquests depèn l'ús de la via pública), Pimec (els corresponent unes normatives pròpies), consells comarcals, etc., perquè són aquests els que regulen i estableixen normatives i usos que hem de complir en el nostre sector professional, igual que la resta en el seu. Què hi veuen d'estrany, en això? El contrari no seria lògic ni eficaç.

3. Quant a la convocatòria d'eleccions, em sembla correcte i lícit per la nostra banda convocar-les a la nostra Associació quan ho estableixen els nostres estatuts. I ens complau, atenent a la democràcia i modernitat que l'oferta de gremis, associacions, sindicats, col·lectius, etc., sigui "plural", "legal" i sobretot "lliure", de forma que cadascú pugui pertànyer a la que millor li sembli pels seus interessos o ideologia. Molt al contrari de vostès senyors/es (del Gremi, que els agrada tant desqualificar la feina dels altres, potser perquè confien en un "president vitalici" que demana la desaparició de totes les altres formacions per absorbir-les sense escrúpols, ni avís previ, i no s'ha plantejat mai després de moltíssims anys posar el seu càrrec a disposició dels seus afiliats.

Editorial polèmic

joan janoher I sadurní. forallac

És fascinant com hipòcrita la critica de l'afer dels editorials: sembla irreal que els mateixos polítics que varen portar l'Estatut al Constitucional ara és despengin de tractar-lo, com insultant, per l'iniciativa general de les rotatives d'informació a Catalunya; per censurar-ne el retard i la possible retallada improcedent del seu contingut.

No ens hem d'estranyar que els mateixos promotors del no a l'Estatut se sentint com desconsiderats, dintre la preocupació de la força que poden aconseguir i despertar la motivació dels mitjans del nostra país. Aquests senyors del PP, que no han tingut cap mirament en ser-ne contraris a l'aprovació, i que quest mateix, per una majoria, el va votar i acceptar el poble, i el Parlament de Catalunya.

Què pretenen fer aquests polítics, que han portat a la confrontació ideològica de la nostra nacionalitat, a tota l'Espanya no plural. On la majoria de la gent de l'Estat ignora la idiosincràsia que tenim com a país, en canvi: els líders directes de l'oposició en treuen el profit d'engendrar un separatisme irreal, del que som en realitat com a ciutadans. I no han pensat en cap moment moure un dit, per retirar l'expedient en contra de l'Estatut al Constitucional, passant ara si, la patata calenta al partit que governa, agreujant encara més, el possible veredicte del Constitucional.

De terrat en terrat; Gerard Quintana

anna macias. caldes de malavella.

Mentre esperem impacients, sobretot jo, que comenci el concert, una veu coneguda comença a llegir la normativa que regeix la música al carrer de l'Ajuntament de Barcelona. La gent comença a callar i es van tancant els llums. La música comença però no sorgeix de l'escenari sinó que entra per la porta: música de grallers i tabalers omple el Teatre de Salt i comença el concert amb la cançó Barcelona en colors. De mica en mica totes les cançons del nou disc es van interpretant. Hi ha qui diu que el seu estil ha canviat però per a mi, l'essència encara hi és. S'acaba amb El boig de la ciutat, però jo em nego a marxar. Per a mi, podríem tornar a començar, si us plau?

Un concert molt íntim per a una gent que sabem el que anem a veure. Un disc per recomanar si encara no n'has escoltat cap.

CiU es va abstenir, i no va votar en contra (com per error vam publicar), en la votació a Camprodon sobre la consulta independentista del 13-D.