Ryanair,

engany i/o estafa?

robert angelats ametller. girona.

Acabo de rebre un correu electrònic de la companyia 0ferint viatges a 5?. Ja sabem que no és del tot certa qualsevol publicitat que t´envien, però és que aquesta a més ara s´ha convertit en engany, m´explico:

Cada vegada que comprem un vol ara cobren «taxa d´administració», la qual cosa significa 5,35 ? per viatge i passatger.

Aquesta «taxa» la disfressen darrere del pagament amb targeta, fins ara només es cobrava si la targeta era de crèdit, ara ja ho cobren tan si és de crèdit com de dèbit.

Quan anem a comprar a una botiga no paguem cap comissió, el botiguer en paga una per transacció, es a dir, només paga en proporció a la venda que ha fet, no al nombre d´articles que ha venut, a ningú se li acut que si compres 6 ampolles hagi de pagar sis vegades una comissió, se li cobrarà en proporció a la despesa.

Ryanair cobra la «taxa d´administració» per cada destinació i passatger, i a més és molt superior a qualsevol comissió que li apliqui la banca. Si per exemple es compra un viatge d´anada i tornada per a dues persones, la «taxa d´administració» pujarà 20,70?, per un cost mijà del vols en conjunt de 100?, posem per cas (ja no dic els de 5? que normalment no coincideixen amb el que busques), s´està pagant una comissió del 20%, el banc en cas que els tracti molt malament i no els cobra més d´1?.

No entenc com les associacions de consumidors es mantenen al marge d´aquestes pràctiques deshonestes i no en fan denúncia, és vergonyós que existeixin tribunals de la competència, Oficines dels consumidors, síndics de greuges, i altres estaments que hi són per defensar al ciutadà i restin tranquils sense fer res.

Quinzena Fira de Sant Antoni-Anglès 2010

Pere figuereda i cairol. batlle d´anglès.

Amb aquesta en són quinze les edicions de la Fira de Sant Antoni d´Anglès, fent-nos grans en edat i en contingut. Lluny queda l´any 1996 quan engegava fins arribar a avui. Darrere la Fira, però, hi ha l´esforç desinteressat de moltes persones que esmercen hores de treball perquè la Fira pugui ser una realitat amb la participació de totes les regidories municipals, des de la de Promoció Econòmica a la de la Brigada i Policia, passant per totes les altres. Tothom hi aporta el seu gra de sorra i avui podem dir sense cap mena de dubte que la Fira està plenament consolidada com a un element dinamitzador de la nostra Vila i que té garantia de futur.

És per això que m´agradaria cloure aquestes breus ratlles agraint novament la feina feta a tots els que han col·laborat a la Fira i encoratjar-los a seguir treballant perquè any rere any la Fira vagi millorant i continuï essent el referent d´aquesta subcomarca del Ter-Brugent. Ensems voldria convidar les més de vint mil persones que ens han visitat durant aquest cap de setmana passat a visitar la nostra vila tot l´any i gaudir de tot el seu potencial cultural i natural. Molt Bona Fira a tothom.

Espècies

protegides i multes

paquita xarles arnau. girona.

Llegeixo als diaris que han multat amb 6.000 euros un pagès per matar dos pollets d´esparver cendrós mentre segava el seu camp. Jo vaig néixer i créixer a pagès i vivíem del camp i del bestiar i l´esparver cendrós era una plaga pels nostres galliners i polleres, entrava i es cruspia els pollets i no tan pollets, que havien de servir per vendre o per alimentar la família i anaven a parar a la panxa de l´esparver. I ara veniu els ecologistes a fer-nos saber que és una espècie altament protegida a punt d´extinció.

Senyors ecologistes, per no dir una altra cosa, per què no aneu a treballar i viure del camp i us enfronteu amb les vostres espècies protegides, esparvers, coloms, guineus, porcs senglars?? Potser seríeu més realistes i les persones passarien primer que les bestioles, ja que al nostre país cada dia moren persones assassinades i ens quedem tan amples.

I per acabar, un consell a les persones que han perdut la feina. Potser es podrien dedicar a criar esparvers o altres cuques protegides, ja que si morts valen tants euros, quant valdrien vius?