Incompetència i injustícia de la guàrdia urbana de Girona

Eduard Rodríguez. malgrat de mar.

El motiu d´aquesta carta és denunciar la impunitat amb què actua i l´afany recaptatori de l´Ajuntament de Girona. Sóc veí de Malgrat de Mar i cada dia em desplaço amb el meu cotxe a Girona, on treballo com a autònom portant un camió de gran tonatge en les obres de l´AVE.

Aparco el cotxe davant del camió, que tinc ben aparcat a la carretera de Santa Coloma, al polígon industrial, pràcticament davant dels Mossos d´Esquadra. O sigui, aparco el cotxe en lloc del camió i viceversa, al vespre quan acabo de treballar. Em vaig endur un gran ensurt un migdia en veure que el meu cotxe no hi era. Pensava que me l´havien robat. Resulta que se me l´havia endut la grua municipal perquè, segons ells, portava més de 72 hores seguides aparcades al mateix lloc i segons la normativa de Girona en aquest cas es retira el vehicle. Quan acabo de treballar em dirigeixo a la seu de la policia local, on m´atén el sergent número 12.155. M´explica que l´agent 10.146 fa dies que controla el meu cotxe, que el veu aparcat sempre al mateix lloc i que per això s´ha retirat mitjançant la grua municipal. Davant la meva pregunta a si el controlen també de nit em contesta que no. Doncs com pot multar-me si no han comprovat que també hi és de nit? El cotxe a partir de les set de la tarda ja no hi és. Després d´explicar-li al sergent l´ensurt que m´he endut, que evidentment és un error i que m´han de retornar el cotxe, em diu que haig de pagar la grua per retirar el vehicle! Quina poca vergonya! Li explico que no vaig amb 150 euros a la butxaca per pagar les grues que s´equivoquen a l´hora de retirar els vehicles gràcies a agents incompetents i que no podré tornar a casa. Resposta: si vull treure el cotxe del dipòsit he de pagar la grua i presentar recurs, és el procediment. Vaig haver de fer mans i mànigues per tornar a casa.

Resposta

al Sr. Lluís Pons

Francesc Subirats Martí.

Sant Antoni de Calonge.

El senyor Lluís Pons posa en qüestió la legitimitat d´un col·lectiu de pescadors (més concretament de la Confraria de Palamós), que impulsen la creació de la Reserva Marina d´Interès Pesquer Illes Formigues-Costa Brava, arran de la suposada infracció (pescar en cap de setmana) que una embarcació artesanal efectuà al voltant de la zona de ses Negres. S´ha informat si aquesta embarcació pertany a la Confraria de Palamós? Perquè, per la seva fermesa en desqualificar aquest col·lectiu, el Sr. Pons ho té clar.

Doncs l´hi he d´aclarir que l´embarcació que vostè va veure aquest dia pertany a la Confraria de l´Escala. Que les embarcacions artesanals de Palamós fa prop de trenta anys que efectuen el preceptiu descans de cap de setmana.

Si vostè no està d´acord amb el projecte de Reserva Marina utilitzi altres arguments que no siguin la mentida i la desinformació.

Coses

que no canvien

Joana Carles Soler.

Santa Coloma de Farners

Fa poc vaig decidir treure´m el carnet de conduir i m´agradaria explicar-ne l´experiència. Primer de tot haig de dir que, per l´edat que tinc -diguem que no sóc una joveneta de 18 anys- em feia una mica de mandra, però amb els mesos vaig adonar-me que els anys havien passat per mi, però no per determinades persones i situacions. Pel que fa a l´examen teòric, el vaig aprovar sense cap tipus de problema i, després de fer les hores de pràctiques, vaig anar al de circulació. I aquí és on vaig veure que les coses no havien canviat tant. Amb el primer examinador que em va tocar vaig tenir la sensació d´haver retrocedit 30 anys en el temps. La seva manera cínica de dirigir-se a mi em va recordar el típic militar espanyol, masclista i prepotent. Quan em va preguntar si havia de pronunciar el meu nom en català o en castellà i jo li vaig dir que en català, la seva resposta va ser: «No sé por qué lo habré preguntado».

D´altra banda, si no tens la sort d´aprovar a la primera, poden passar setmanes fins que et tornin a avisar, diuen que «han d´esperar ordres de Madrid». Em pregunto, de què ens serveix tenir un govern català si aquestes coses tan quotidianes no es poden gestionar des de aquí? Em sembla que tot plegat és una falta de respecte tant per als alumnes com per als professors, i ja seria hora de renovar el sistema.

Malgrat tot ha estat una experiència positiva i després de tres intents ja tinc el carnet.

El POUM

de Sant Martí Vell

Pere Pons Sais. regidor per CiU de

l´Ajuntament de Sant Martí Vell .

Els regidors d´ERC, dirigits amb mà de ferro per l´alcaldessa i el seu nebot, tinent d´alcalde i regidor d´Urbanisme, estan donant resposta a les al·legacions al POUM.

La seva política és cedir a les propostes d´alguns propietaris i afegir les càrreges d´aquests a uns altres per provocar aíxi malestar entre l´oposició al POUM. Vull fer una enèsima crida als regidors d´ERC de Sant Martí Vell: No aconseguireu dividir la Plataforma anti-POUM perquè els seus integrants tenen clar que el projecte afecta tot el poble i no només a algun veí. Us aconsello que pareu el POUM provisionalment, espereu la propera legislatura i amb l´experiència dels errors passats -n´hi ha que sí que hem après alguna cosa dels errors- i amb l´ajuda del poble, tirar endavant, sense presses, aquest pla urbanístic.