Ni crisi ni excuses! Escola d´Art d´Olot

irina julià pons. associació

d´alumnes de l´escola d´art d´Olot.

Encara que uns i altres s´omplen la boca i es pengen medalles, com s´entén que quan et vols matricular als cicles de Pintura i Escultura a l´Escola d´Art d´Olot et posin pals a les rodes i et recomanin l´Escola de Vic? Com s´entén que quan inicies un cicle amb ganes tens quinze companys i al cap de dues setmanes, la meitat s´ha donat de baixa perquè el cicle no respon a les expectatives? Com pot ser que el Sr. Otero digui públicament que no té cap notícia del que passa quan almenys té dotze informes al seu calaix? Com pot ser que un peritatge tècnic d´una xemeneia en què es demostra una suposada desviació de pressupost, registrada, amb la seva data d´entrada, continuï també al calaix? És que hi ha suport i vels de fum per part del Departament d´Educació? Quins estudis té el senyor director? Com és que fa classes de diplomatura?

Quin interès hi ha en tot això? Deduïm que el pur interès personal.

No volíem entrar ni en política ni en economia? però davant les mentides cal que la veritat aflori i sobretot que arribi més enllà del calaix resguardat del senyor Otero. És indignant que els responsables de tot això es treguin les puces de sobre com si res. No és la seva feina? Doncs a treballar! No volem excuses barates de falta d´alumnat perquè en aquests cicles hi ha més alumnes que en d´altres que interessen més a la directiva. No interessa i punt. Ni crisi ni excuses! Que ja som grandets!

Una retirada

a temps?

M. DOLORS VILA. Grup d´Independents

per Sant Joan les Fonts.

Serveixin aquestes línies perquè els veïns del municipi de Sant Joan les Fonts puguin entendre els motius de la meva dimissió. El passat 15 de febrer, amb motiu d´un ple extraordinari, la Sra. Roser Ortigosa, com a portaveu del grup, va llegir la següent carta, escrita per mi, a tots els regidors.

He decidit no ser present en el ple d´avui on es fa pública la meva renúncia com a regidora de l´Ajuntament de Sant Joan les Fonts, perquè no vull estar més en un lloc on el respecte a les persones que tenen un punt de vista diferent brilla per la seva absència. Demano, no obstant, el dret que encara tinc a fer constar en acta la meva valoració d´aquests gairebé tres anys, a través d´aquesta carta.

Penso que un ajuntament del s. XXI hauria de ser honest, legal, solidari i, sobretot, respectuós amb els seus oponents. Totes les opinions haurien de ser igual de vàlides i poder aportar coneixement i evolució. El treball en equip i amb gent nova permetria dotar de més força el grup, renovar les energies, pensaments i maneres de fer. Tancar-se en una sola opinió sabent que es disposa del poder absolut, fa pensar més aviat en un ajuntament d´èpoques feudals.

Durant aquests tres anys són moltes les queixes que hem rebut dels ciutadans i hem vist que els seus intents per alliberar-se de les injustícies d´aquest equip de govern duren poc temps perquè la por a les represàlies, que saben que poden ser molt dures, els fan desistir. El meu grup i jo especialment com a cap de llista, també hem patit abusos de poder, mentides i injustícies. No tinc cap ganes de seguir en un lloc on em sento rebutjada, menyspreada i insultada pel sol fet d´estar a l´oposició.

L´objectiu pel qual em vaig animar a presentar-me a les eleccions era treballar pels ciutadans, cosa que no he pogut fer a causa dels entrebancs que el senyor feudal i els seus vassalls m´han posat en el camí. Després de tres anys, opto per deixar el càrrec perquè la meva dignitat com a persona està per sobre de tot. No tinc cap afany de poder, sinó de justícia i de respecte. Penso que una retirada a temps és una victòria. Prefereixo el contacte amb persones que aprecien les meves qualitats. Si hagués de donar un consell a la persona que agafa el meu relleu li diria que si volen sobreviure l´any i mig que falta, és millor no portar la contrària a l´alcalde ni demanar cap tipus d´assessorament ni al secretari ni a la seva ajudant.

Si vostè, amic lector, vol ampliar i corroborar les meves paraules, només cal que s´adreci a l´Ajuntament i demani les actes dels plens d´aquests anys, que són públiques i a l´abast de tothom, en especial l´acta del ple ordinari de desembre de 2007. Molta sort a tothom.

Taxa per utilització de vorera

Francisco pumarola nonell. blanes

En el ple de l´Ajuntament de Blanes del 22 de febrer, una vegada més els polítics no van dir la veritat i han enganyat el poble, i el que pretenen és enfrontar els que pagaven la taxa i els que no, i això no es així.

La primera cosa que haurien d´haver explicat és que aquesta taxa, fins a l´any 2005, segons la Llei, es produïa per un acte voluntari i això vol dir que ho havies de sol·licitar, però quan l´Ajuntament veia que una persona entrava un vehicle en un lloc on no hi havia gual, d´una manera solapada l´obligava a sol·licitar-ho, i si feia recurs l´Ajuntament el rebutjava i s´iniciava un procés judicial que l´Ajuntament anava impugnant i normalment el contribuent es cansava i pagava, però si era un col·lectiu com una AV no ho feia perquè sabia que tenia les de perdre.

Varen passar els anys i al 2005, el polítics que treballen tant pel poble a Madrid varen modificar la Llei i afegiren la paraula «podran» i amb aquest canvi diferents ajuntaments han anat adaptant les ordenances per poder cobrar aquesta taxa, encara que no es faci la sol·licitud; el de Blanes ho va fer en una comissió de Govern del mes de novembre del 2009. A partir d´aquest fet van enviar liquidacions amb efecte retroactiu des de l´any 2007 a qualsevol lloc que segons ells podia entrar-hi un vehicle, sense comprovar si era veritat o no (hi ha llocs que encara que darrere la persiana hi hagi un descampat també l´han rebut). Però el mes greu de tot és que als anys 2007 i 2008 els han aplicat la tarifa de guals i al 2009 la d´entrades de vehicles a través de les voreres, que seria l´adequada per tenir l´ordenança adaptada correctament.

En el ple es varen sentir paraules com «greuge comparatiu» i «discriminació» pronunciada pel regidor d´hisenda, «engaño» pel regidor del PP o «igualtat» i «les Lleis son per a tothom igual» per la regidora d´ERC, fent referència, com ha fet aquest dies TV Blanes, al barri de Mas Cremat. Això no és just i el poble de Blanes ha de saber que els veïns d´aquest barri, quan es varen fer les ­obres de remodelació, van pagar el 90% de l´obra i per tant la vorera ja la van pagar. Altres veïns, com per exemple els de l´avinguda de Joaquim Ruy­ra, han pagat el 18%, els del carrer San Bonós el 0% i els de l´avinguda Jaume I, també el 0%. La meva pregunta és: per què a Blanes hi ha veïns que paguen un 0% o un 18% i d´altres el 90%? Qui enganya, fa greuges comparatius, discriminació o les lleis no són per a tothom igual?