la principal població de la Costa Brava sempre s'ha distingit pel seu cosmopolitisme. Fins i tot a les oficines municipals a la planta baixa de l'Ajuntament, on fa uns anys es podia obtenir informació turística, hi ha uns rellotges a la paret que teòricament indiquen l'hora a països tan llunyans com el Brasil, Rússia, Japó, etc. Però només funciona el que correspon a la població de Lloret, les altres esferes són només decoratives. Això no vol pas dir que en l'aspecte de promoció turística estigui tot parat perquè continuament s'estan acabant i portant a terme millores i projectes com els que ara els comentarem. En l'aspecte esportiu ja és molt conegut el Ral·li Costa Brava Històric, amb cotxes i pilots veterans que no es donen per vençuts. Ara també està molt de moda una activitat moderna, més pacífica, com pot ser "la caminada nòrdica", amb dos bastons, que cada setmana atrau molta gent per fer un recorregut per les rodalies de la vila.

La capacitat d'allotjament hoteler és prou coneguda: quasi arriba al 50% del total de la Costa Brava. Aquí el que volem ressaltar és que actualment el 75% d'oferta correspon a hotels de 3, 4, i 5 estrelles. La categoria superior ha superat en molt la inferior, que havia predominat durant molts anys.

Fa poc temps, en passejar per un carrer comercial cèntric un turista tenia la impressió que ho feia per l'espai que que?dava entre un rest de parades a cada banda, com en qualsevol mercat a l'aire lliure. Això s'ha acabat, les ordenances municipals prohibint l'exposició dels articles a l'exterior de les botigues han fet que alguns d'aquests comerços hagin tancat i el seu lloc l'ocupen ara d'altres, que donen un aire modern i de categoria a l'oferta comercial. També compten amb una colla de llocs on assaborir una bona grastronomia, amb restaurants tan acreditats com El Trull (inaugurat el 1969).

Tothom sap que Internet ha revolucionat les reserves d'allotjament per vacances i ja no cal fer-les amb tanta antelació com abans. Si bé d'una banda és un avantatge per al client, impedeix als responsables de turisme poder fer una previsió de l'afluència de visitants, perquè no està concentrada en uns pocs majoristes o touroperadors, i ningú sap quina serà la reacció de milers de particulars. No obstant, a Lloret són optimistes de cara al pròxim estiu, perquè les temporades s'allarguen més cada any. S'ha acabat la temporada d'estiu de dos mesos punta. També hi ajuda el fet de que és un lloc molt conegut arreu i que ells basen la seva promoció en els mercats emissors europeus i el turisme de proximitat, perquè tothom pot gaudir d'algun esdeveniment esportiu, comercial o cultural cada cap de setmana. No confien pas a rebre visitants de Nova Zelanda.