Va ser el mateix José Blanco qui assegurava el mes d'abril passat, sobre el desdoblament de la N-II al seu pas per les comarques gironines que "és una prioritat i els projectes dels diversos trams estan madurs". No devia dir la veritat, Blanco, perquè encara no fa quatre mesos després, ahir, va anunciar que s'aturen els treballs a l'únic tram en obres d'aquest desdoblament, entre Medinyà i Orriols, perquè és un dels afectats per la retallada pressupostària del seu Departament, dins de l'estratègia del Govern central per reduir el dèficit públic. O no era tan prioritària, l'obra, o Blanco estava molt i molt desinformat el mes d'abril.

Representants polítics i empresarials gironins van mostrar ahir la seva indignació amb la decisió de Foment, sense poder amagar un punt d'impotència: el desdoblament de la N-II és un projecte que es reclama des de fa anys i anys i fins ara l'únic que s'ha aconseguit és un tram de vuit quilòmetres entre Caldes de Malavella i Fornells de la Selva que va ser inaugurat l'any 2007 per la llavors ministra socialista de Foment, Magdalena Álvarez. Aquell dia gloriós, Álvarez va prometre que l'any següent estaria en servei el tram entre Caldes i Sils i que es licitaria l'obra entre Tordera i Maçanet. Doncs bé, les obres del primer dels trams fa mesos que estan aturades -amb tota una sèrie de desviaments que impliquen un considerable risc per als conductors que hi circulen- i la licitació del segon encara està pendent. I vist com estan les coses, tant la represa dels treballs com la licitació van per llarg, el mateix que passa amb la resta de trams del projecte.

Al marge del seu caràcter de reivindicació històrica, i del greuge que suposa per als gironins haver de recórrer de manera sistemàtica a l'autopista de peatge per la manca d'una altenativa en condicions, l'aturada del projecte també deixa sense sentit un dels objectius del desdoblament de l'AP-7 al seu pas per la ciutat de Girona: convertir-se en una gran variant urbana. Si no es pot enllaçar amb la N-II desdoblada, el projecte quedarà coix.