Emprèn el Govern central una croada contra els productes que tenen un excés de grasses saturades, a les escoles. Diuen alguns especialistes, per cert, que aquests, presos moderadament, no són tan dolents, si els fan amb oli d'oliva, per exemple.

Estaria bé que la normativa afavorís amb millors condicions fiscals que els fabricants utilitzin uns olis i no uns altres. Perquè ens trobem, per exemple, que les autoritats ens aconsellen contra els perills dels jocs d'atzar, i, per altra banda, tenen les seves loteries i jocs varis i ens conviden a participar-hi. Les societats del Primer Món hem abandonat la lluita contra la fam per la lluita contra l'excés de calories. Això passa per tenir uns pares informats, que no tirin pel camí del mig, el més fàcil, i li donin els calés al nen o li posin els productes industrials a les mans, per no molestar-se en perdre cinc minuts en fer un entrepà de llonganissa, o un pa amb tomata amb pernil, com s'ha fet sempre.

En aquest terreny, com en tants d'altres, els pares es renten les mans i deixen escollir als nens, que no tenen eines, i no són conscients dels perills dels productes que els tornen bojos. Els anuncis ens bombardegen amb la seducció de multituds de productes, i, en canvi, una anàlisi acurada d'aquests ens provoca que ens abstenim de tastar-los en excés i tan continuadament com ens els venen. Al final, la ciència, allò que tindrà mèrit, és el consumidor informat i conscient d'allò que ingereix, que sap que una ?beguda carbònica ens engreixa molt i ens alimenta ben poc.