La vinguda del Sant Pare a Catalunya gemma ros valls. blanes.

La meva família i jo estem molt contents de rebre el Sant Pare el proper dia 7 de novembre a la nostra capital catalana, Barcelona. He sentit algunes crítiques respecte a això i crec que són degudes a la manca de coneixença del Sant Pare i de l´Església. El fundador de l´Església fou Jesucrist, el qual n´anomenà cap l´apòstol Pere; a Pere l´han anat succeint diferents Papes, i ara ho és el Sant Pare Benet XVI. L´Església és la institució que més obra social -amb els malalts, pobres, infants, vídues etc.- ha fet al llarg d´aquests 2.000 anys. Existeix alguna organització que tingui una vida de 2.000 anys com la té l´Església? Això ens pot fer pensar que no és una simple organització de persones sinó una organització que hi habita l´Esperit de Déu. El missatge del Sant Pare és el missatge de Jesucrist el qual també, quan va venir a la Terra, fou criticat i insultat. L´Església és viva perquè anuncia els missatges de Déu, i el Sant Pare no ens transmet les seves opinions, sinó que procura ser portaveu de Crist.

Quant es tarda de Salt a Bescanó? neus bagué. bescanó.

Saps quant es tarda per anar amb cotxe de Salt a Bescanó? Segons el ser­vei d´ambulàncies es tarda 25 minuts, mentre que la gent, normal­ment, en tarda cinc i si es troba un tractor, deu. Malauradament, la meva àvia s´ha mort esperant-los. I a sobre, quan els nois de l´ambulàn­cia arriben ens pregunten quan­ta estona porta així. Doncs tota la que heu necessitat per venir! A més, quan jo mateixa vaig patir un accident de moto, segons m´han dit, aquell dia l´ambulància va necessitar 45 minuts per anar de Salt a Bescanó, dues localitats separades per tres miserables quilòmetres. Per altra banda, voldria mencionar la mala organització dels serveis telefònics d´emergència i d´ambulàncies, ja que per entendre que una persona que no pateix cap malaltia i que, senzillament, s´està morint perquè té 82 anys ens varen fer un interrogatori tot i saber els nervis que es passen en aquests moments. En primer lloc, reclamo un millor i més ràpid servei telefònic i que no utilitzin tanta burocràcia per dir-nos què hem de fer per salvar-la i, en segon lloc, animo els veïns de Bescanó a exigir la disponibilitat d´una ambulància al nostre consultori.

Bingo! Joan Samsó i Travé. Girona.

Ja era hora que es prenguessin mesures dràstiques contra el joc il·legal en aquest país! Malgrat la crisi que estem patint, encara hi ha persones que tenen el vici de jugar-se el pa -o les engrunes- de cada dia en unes sales on gairebé sempre surten amb les butxaques més pelades que un jonc, i això crec que ja s´hauria d´haver tallat de soca-rel des de feia molt de temps! Qui ha tingut l´honor de ser el primer a lluitar contra aquesta xacra? La policia de Mallorca. En una actuació ràpida, contundent i sense precedents al món mundial i, complint ordres dels inspectors de joc de la Conselleria d´Interior del Govern balear -se´ls ha de felicitar, sí senyor!- varen irrompre a tres locals i al fort crit d´«Alto, policía. Que no se mueva nadie», varen demanar la documentació a la gent que hi jugava, aixecaren les actes corresponents, varen precintar les sales i s´endugueren les màquines de joc, així com també la recaptació que hi havia en el moment de l´operació policial. Si tots fessin igual...! Segons es comenta, els objectes decomissats per la policia als jugadors són, entre d´altres: monedes de 50, 20, 10, 5, 2 i 1 cèntims d´euro; bastons per poder repenjar-s´hi; agulles de fer mitja; ulleres per poder mirar de prop; adhesius per fixar dentadures, aparells per a la sordera -no fossin micròfons!-; analgèsics, antiinflamatoris, ansiolítics, antidepressius i medicació per al cor, la diabetis, la manca de memòria, el colesterol, la hipertensió, la grip, la gastritis, la disfunció erèctil, gotes per als ulls... etc. Aclariment (cal?): les sales precintades són locals de llars d´avis -els jugadors!-. La màquina del joc és un bingo dels que fan servir a les residències per a la gent gran -cartrons de 10 cèntims i alguns d´especials de 20!-. Els diners decomissats: 5 euros! I... qui va presentar la denúncia? Els propietaris de les sales de bingo de Mallorca! La crisi a l´illa ha de ser, no forta, sinó dramàtica...! En el moment d´escriure aquesta carta, m´he assabentat que la policia ha donat les ordres oportunes perquè es tornin a obrir els locals de les llars d´avis que varen ser clausurats. A part de donar-los la meva enhorabona, només se m´acut una sola paraula: bingo!

La princesa oblidada pedro j. piqueras ibáñez. girona

Tots els canvis eren intocables, semblava fins i tot que el de la super-vice no es mouria ja que era la que sempre en tot i per tot l´havia defensat, fins i tot últimament, va arribar a dir, en una cadena de TV, poc més o menys, que Rodríquez Zapatero era el seu ídol, l´únic. Semblava que tots els canvis del nou Govern foren al voltant de la caiguda de la vicepresidenta primera i portaveu María Teresa Fernández de la Vega. La millor defensora de ZP, en perpetu enfrontament amb què ara li usurpà el càrrec i que serà el súper ministre Alfredo Rasputín Rubalcaba que seguirà mantenint el Ministeri de l´Interior. Cosa que suposarà tres sous, que no és «poca cosa», com diuen al meu poble. I la pobra Fernández de la Vega en una altra hora portaveu del Govern ha estat abandonada i a més ha rebut la major bufetada clavada pel president, ella que tant el va defensar, que corria a protegir el seu príncep ZP ara aquest la deixa i abandona el seu destí, tractada com a un drap, oblidada. ¡La Princesa ha estat abandonada!

Agraïment al Girona FC Carles Sala i 12 signatures més. girona.

En nom de l´Associació Esportiva del CEIP Bosc de la Pabordia, de tots els nens i nenes, pares i mares que vàrem assistir al partit entre el Girona FC i el Vila-real B, volem agrair al Girona FC i en particupar al cap de l´àrea social, el Sr. Òscar Buendia, el tracte i l´amabilitat rebuts. Us encoratgem a mantenir la il·lusió i les accions que feu per tal d´obrir el Girona FC a tothom i en especial a les escoles. Amunt Girona FC!