Els campings gironins són ben coneguts arreu d'Europa per la seva qualitat, pels seus bons serveis i atencions a la clientela. En podríem fer molts elogis, però del que volem parlar és dels possibles canvis que presentarà ben aviat aquest tipus d'oferta d'allotjament turístic. Els que van a passar les seves vacances en un càmping a prop de mar, a dalt d'una muntanya o en una vall pirinenca, ja no són aquelles parelles que hi arribaven amb la tenda de campanya a l'esquena; això pràcticament s'ha acabat. Ara hi arriben en un vehicle, sigui un utilitari o tot terreny; també pot ser que viatgin en una moderna mobilhome amb cabuda per a tota la família. O només en un bon cotxe, i que desitgin allotjar-se en un bungalou, amb totes les comoditats possibles; aquesta és la tendència, i a molts països de més enllà dels Pirineus és l'elecció preferida i en augment aquests últims anys.

Sembla que és el futur dels terrenys que avui dia estan ocuparts majoritàriament per tendes de campanya i rulots-cada dia menys- perquè tothom vol simplificar-se el viatge d'anada i tornada al seu destí vacacional, sense fer com els cargols que porten el seu "sopluig a l'esquena". Per tant, una de les coses que té en projecte l'Associació de Càmpings de Girona és afegir la imatge d'un bungalou al logo ja que en l'actual només hi ha una tenda de campanya, amb el mar al davant de tot, un gran sol i una muntanya al darrere.

Disposen d'un bon catàleg imprès (60 pàgines, mida foli, en color) que fa poques setmanes han començat a utilitzar per atreure clients. Hi ha l'oferta dels càmpings associats, a més dels que el visitant trobarà a les comarques gironines, amb boniques fotografies. També dediquen dues pàgines a la ciutat de Barcelona amb fotos molt cridaneres turísticament de la Sagrada Família i la Torre Agbar, entre d'altres. Aquest detall ara ja l'haurien de tenir en compte les entitats de promoció turística, i considerar-la una proposta vàlida perquè són molts els turistes que van fins a Barcelona per passar-hi unes hores o un parell de dies. És un reclam que no es pot menysprear i que els empresaris turístics gironins l'han d'aprofitar per aconseguir allargar l'estada dels seus clients. Si els nostres hostes ja han fet centenars o milers de quilòmetres per passar uns dies aquí, no els importarà gaire fer-ne uns dos cents més per visitar el temple de la Sagrada Família, una obra arquitetònica única i que s'ha de veure encara que un no sigui del ram de la construcció ni un artista, i només sigui un curiós inquiet.